Du är här: Blogg > AllmĂ€nt > Bergochdalbanan

Bergochdalbanan

Ibland Ă€r det mindre roligt att bo i ett nytt land. Ibland vill man sparka och skrika och kasta baguetter pĂ„ alla vresiga fransmĂ€n. NĂ€r metrokortsmaskinen tar betalt för ett mĂ„nadskort utan att ge en ett mĂ„nadskort – utan att heller ge en ett kvitto. NĂ€r fransmĂ€nnen rycker pĂ„ axlarna och sĂ€ger dĂ©solĂ©, inget vi kan göra Ă„t det. NĂ€r man vill bli arg, föra fram vĂ€lformulerade klagomĂ„l pĂ„ franska, men liksom inte riktigt lyckas alls. NĂ€r man besviket stampar dĂ€rifrĂ„n.

Sedan finns det dagar dÄ allting helt plötsligt verkar gÄ ens vÀg. Sena aprilkvÀllar nÀr man hoppar glÀdjeskutt pÄ innergÄrden efter möten med hyresvÀrdar. NÀr man fÄtt reda pÄ att man fÄr stanna, att man fÄr hyra sin Àlskade lÀgenhet Àven under sommaren. Eller de nÀtter man sitter och pratar och inser att allting kommer ordna sig. NÀr man kommer fram till att sommaren till och med kommer att bli underbar.

Det gÄr upp och ned nÀr man bor i ett annat land. Som en berochdalbana med vÀldigt branta backar. Men vem vill Äka en mesig bergochdalbana som inte ens fÄr det att kittlas i magen nÀr det gÄr nedför?

3 kommentarer till “Bergochdalbanan”

  1. Marie skriver:

    fint :)

  2. Mamma skriver:

    Älskade ungen min, hela livet Ă€r en berg-och-dalbana! VĂ€ldigt mycket uppför Ă€r det men ocksĂ„ hĂ€rliga utförsbackar! Men detta tror jag nog att du redan vet, mitt kloka lilla barn. Älskar dig, mitt hjĂ€rtebarn!

  3. Lisa skriver:

    Åh visst Ă€r det sĂ„! Saknar dig fina du!

Lämna en kommentar