Du är här: Blogg > My year in USA > The Rescue

The Rescue

I norra Uganda finns en man kallad Joseph Kony. Han har skapat sin egna arme, till nittio procent bestående av barnsoldater, som kallas LRA eller Lords Resistance Army. Tusentals barn har blivit kidnappade från sina hem, tvingats att tjäna som soldater och hjälpa till att kidnappa än fler barn.

Joseph Kony uppger sig vara talesman för Gud, men är anledningen till det 23 år långa kriget som pågår i centrala Afrika. Idag kidnappar ungdommar från över 100 städer sig själva, för att få världens ledare att sätta stopp för denne man.

Colette och jag var idag, tillsammans med många andra, med för att rädda Santa Barbara. Målet är att alla involverade städer ska bli räddade, vilket betyder att man fått dit media samt minst en känd person som ger sitt uttalande om de kidnappade barnsoldaterna i LRA.

När klockan slog sex var vi tvugna att ge oss av hemåt, men våra kompanjoner stannar kvar hela natten, och går inte hem förän alla städer är räddade. För Santa Barbara är målet att få dit Oprah Winfrey, och jag hoppas sannerligen att hon behagar sig ut ur sitt hem i södra delen av staden för att visa världen att detta inhumana kidnappande måste ta slut.

rescue1.jpg
  Klockan ett samlades vid vid piren

rescue3.jpg
  En man från Uganda var med och ledde evenemanget

rescue4.jpg
  Budskapet var tydligt: fred

rescue2.jpg
  Colette väntar i solskenet på att vi ska bli räddade

En kommentar till “The Rescue”

  1. cecilia skriver:

    Vilket bra projekt! :)

Lämna en kommentar