You are here: Home >Archive for mars, 2013

Theo

Stora kloka ögon och en mjuk kalufs pÄ huvudet. En tre veckor gammal Theodore.


En resa

Det har varit snöstorm i staden, med parisiska mÄtt mÀtt iallafall. Dagen efter de snövirvlande vindarna tog jag med fotoapparaten till skolan och förevigade kÀrlekens stad under snön.

Imorgon bitti sÀtter jag mig pÄ en flygbuss pÄ vÀg mot Beauvais och fortsÀtter sedan hela vÀgen till Sverige! Jag Äker hem för att förnya mitt pass, men ocksÄ lite för att gosa med Maja, krama min Manda och sedan faktiskt trÀffa lille Theodore! Det kommer bli en fantastiskt bra helg, det kÀnner jag pÄ mig.


Demonstration

Idag ramlade vi pÄ en demonstration pÄ vÄr lilla promenad efter skolan. Det var franska anti-kapitalist partiet som var i farten, och en himlans massa mÀnniskor hade de samlat ihop dessutom. De dÀr rykande röda sakerna tyckte jag var lite lÀskiga, men annars var det ganska fint att se och höra pÄ alla de engagerade sjÀlar som fyllde gatorna.

PĂ„ eftermiddagen sprang vi ocksĂ„, men det har blivit sĂ„ vanligt nu att det inte lĂ€ngre Ă€r nĂ„got att skriva om. Lite speciellt var det Ă€ndĂ„, för jag sprang i bara linne. (= ingen löparjacka behövdes) C’Ă©tait merveilleux!


Den ljusnar mer och mer

NÀr vi igÄr möttes i lÀgenheten efter skolan Ellen och jag, hade bÄda tvÄ redan insett att vi var tvugna att bege oss ut igen pÄ direkten. Det var nÀmligen sÄ underbart varmt och soligt och perfekt vÄrigt ute! Vi bestÀmde oss för att göra iordning en picknicklunch, och tog med oss en massa godsaker ut till en bÀnk i Monceau. Som vanligt var vi inte de enda besökarna, folk gÄr man ur huse i dessa kvarter sÄ snart solen tittar fram, och de samlas alla i vÄr fina körsbÀrsblommande park.

Det har varit ett par lugna dargar för mig nu, eftersom jag lyckades slĂ„ huvudet i ett jĂ€rnrör nĂ€r jag satt uppe pĂ„ loftet i fredags kvĂ€ll. En hjĂ€rnskakning var inte hur jag tĂ€nkt starta helgen, men saker blir ju vad de blir… Under lördagen spatserade vi runt pĂ„ stan i hopp om att uppdatera Ellens garderob, och sedan begav vi oss hem till LinnĂ©a och Maria för vin, andra chansen och hallonchokladkaka. Helbra sĂ€tt att spendera en kvĂ€ll av dunkande huvudvĂ€rk.

Sedan söndag, vad gjorde vi dÄ egentligen? Jo vi satt ute i parken nÄgra timmar igen sÄklart, för att försöka skaffa oss lite fler frÀknar. Livet rullar pÄ, vÄren kommer, och jag mÄr bra!