You are here: Home >Archive for januari, 2013

HÀlsningar frÄn Starbucks

Torsdag kvÀll och vi sitter hÀr pÄ Starbucks och myser. Vi har inte haft nÄgon internetuppkoppling hemma det senaste, och hÀr kan vi surfa pÄ alla mobiler och datorer samtidigt om vi sÄ vill.

Dagarna flyter förbi mycket snabbare nu Àn nÀr vi först landade i Paris. Vi har kommit in lite i rutiner, utan att egentlgien göra mycket alls, och vi har det bra tycker jag. Imorse vakande vi sent som vanligt, men jag börjar tycka att elva Àr en ganska bra tid att gÄ upp nu. Efter kaffe och utstrÀckning av rygg (lÀs: vila i myshörnan) gav vi oss ivÀg pÄ en springtur i vÄra kvarter. Det var den för mig första hÀrliga springturen pÄ lÀnge, och det kÀndes ganska fantastiskt. Jag hoppas att löpningen snart kan bli lÀtt igen.

Men nu sitter vi som sagt pÄ Starbucks och gör ingenting och allt möjligt. Snart börjar förresten de lÀskiga tiderna. IgÄr var vi nÀmligen pÄ Sorbonnes sekretariat och registrerade oss, sÄ nu ska vi strax börja söka jobb. Men först ska vi skriva CVn, skaffa bank och lite andra trÄkiga saker. Det Àr inte sÄ att vi mÄste skaffa jobb för att överleva hÀr, men det blir rackarns tajt om vi inte gör det. Det dÀr Àr bra, för det betyder att det inte Àr sÄ himla brÄttom att skaffa jobb. Hittar vi nÄgot om en mÄnad duger det.


Efter nÄgra dagar i staden

Torsdag kvÀll, och femte dagen i Paris för denna vÄr. Dagarna sedan vi kom tillbaka har varit ganska oproduktiva, men vi har ju just heller inte sÄ mycket vi behöver göra. Skolan börjar inte förÀn 14e februari, alla hjÀrtans dag, och inte kan vi börja leta jobb förrÀn vi fÄtt vÄra scheman. Scheman kan vi inte fÄtt förrÀn vi skrivit in oss, och skriva in oss kan vi inte göra förrÀn vi fÄr inskrivningspapprena skickade frÄn Sverige. Det gÄr runt.

IkvĂ€ll har vi varit och fikat i Maria och Linneas nya lĂ€genhet. Den var verkligen superduperfin, gamla trĂ€golv, stort sovloft, nytt kök och badrum. En sĂ„dan skulle man ha sedan nĂ€r man börjar plugga pĂ„ riktigt. Det var mysigt att trĂ€ffa dem, Ă€ven om det inte var första gĂ„ngen sen vi kom tillbaka. I mĂ„ndags svĂ€ngde Maria förbi mellan sina jobb, och i förrgĂ„r trĂ€ffade vi Linnea vid Moulin Rouge nĂ€r vi hade gĂ„tt lite vilse…

Annars fyller vi dagarna med kaffe, springturer, promenader och matlagning. IgÄr gick vi i nÄgon timma lÀngst Seine, vilket totalt tog mustne ur oss. Trötta beskÄdade vi vyn över floden, innan vi hoppade ned i metron vid Hotel de Ville.


En sista söndag

Klockan Àr snart Ätta, och jag sitter hÀr vid det stora köksbordet av ek med min finaste rosa kaffekopp fylld med svenskt kaffe. Det Àr sista morgonen hemma pÄ nÄgra mÄnader, och termometern visar pÄ mÄnga minusgrader.

Det kÀnns lÀskigt att Äka tillbaka ned till Paris. Varför? Jag har egentligen ingen aning. Det Àr dÀr nere jag vill vara, det vet jag helt sÀkert. Men nu vÀntar tre veckor utan skola, tre veckor att tÀnka. Tre veckor att söka jobb ocksÄ sÄklart, men det lÀr vi inte göra hela tiden. Extrajobb förresten, eftersom vi bara fÄr studiemedel för 75% studier i vÄr.

Strax ska vi hĂ€mta upp Ellen och Ă„ka mot Landvetter. Helst vill jag hinna stanna till vid Citygross innan och köpa med mig mitt favoritjordnötssmör. Först ska jag duscha, packa klart, göra matsĂ€ck och en himla massa andra saker. Jag vet, jag borde sĂ€tta fart…