You are here: Home >Archive for augusti, 2012

Kanske kanske kanske

LÀgenhet nummer ett var svÄr att hitta till. Riktigt svÄr. Det hela gjordes inte bÀttre av att vi aldrig fÄtt nÄgon adress, bara ett nummer och ett omrÄde. Dessutom var tjejen som Àgde lÀgenheten en riktig apa, otrevlig och snÀsig.

Vi var inte jÀtteglada nÀr vi ÀndÄ kom fram. Stressade, trötta och svettiga. Rummet var fint, helt nyrenoverat, och lÄg i bra anslutning via metron. DÀremot kÀndes det mer som ett rum Àn en lÀgenhet, och den lÄg precis i anslutning till snÀsiga tjejens lÀgenhet. Vi bestÀmde iallafall att vi skulle höra av oss ikvÀll, eftersom vi hade en till visning pÄ eftermiddagen.

Efter mat och vila gav vi oss Äter ivÀg mor Svenska Kyrkan, dÀr vi skulle möta upp lÀgenhetsfolk nummer tvÄ. Dessa var fransmÀn, vilket var lite svÄrare, men de var vÀldigt gulliga. De visade oss en superfin lÀgenhet, en studio med ett litet kök, tvÄ loftsÀngar och en bÀddsoffa. Den var helt perfekt för oss! Till och med tvÀttmaskin och diskmaskin fanns!

Vi satte oss ned för att prata, och de bestĂ€mde sig för att vi skulle fĂ„ hyra lĂ€genheten (hurra!!). MEN. Kontraktet. De undrade om vi ville skriva pĂ„ ett studentkontrakt som Ă€r pĂ„ 9 mĂ„nader, eller ett vanligt som Ă€r pĂ„ 2 Ă„r. Vi som bara tĂ€nk hyra till december, blev genast rĂ€dda att det inte skulle gĂ„ vĂ€gen alls. Vi berĂ€ttade för dem att vi bara var sĂ€kra pĂ„ att vi skulle bo kvar till december, och att vi inte vet hur det blir i vĂ„r…

Det vi kom fram till var att paret skulle kolla upp hur det Àr med hyresavtal och uppsÀgningstider, och sedan Äterkomma via mejl. Samtidigt har vi faktiskt bestÀmt att vi ska trÀffas pÄ mÄndag och skriva kontrakt. Nu hÄller vi alla tummar pÄ att detta gÄr vÀgen.


Statusuppdatering nummer 1

Vi Àr framme, och lever dessutom. IgÄrkvÀll sÄg det mörkt ut ett tag, men till sist kom vi fram till hotellet ÀndÄ.

Denna dag börjades med en tur till megamaximataffÀren. Frukost, och luch som aldrig Äts upp, inhandlades. DÀrefter tog vi metron till Svenska Kyrkan, eftersom vi behövde nÄgon slags fristad att leta bostad ifrÄn.

Vid Svenska Kyrkan fanns en anslagstavla med bostads annonser, och tvÄ av dessa ringde vi till. BÄda var lediga fortfarande (bostads-bussinessen gÄr snabbt i Paris, sÄ detta var inte nÄgon sjÀlvklarhet), och imorgon ska vi pÄ visning.

Den ena ligger precis vid grÀnsen till Paris stadskÀrna, var pÄ 17 kvadrat, och har en loftsÀng samt en bÀddsoffa. Denna ska vi till klockan elva, och vi hoppas pÄ nÄgot sÀtt att vi kan fÄ bestÀmma oss (om hon ens godtar oss dÄ) pÄ kvÀllen, efter vi sett den andra lÀgenheten. Den ligger nÀmligen mycket mer centralt, nÀra triumfbÄgen, och hon vi skulle hyra utav i sÄdanna fall var vÀldigt gullig. TvÄ loftsÀngar och 22 kvadrat.

Vi har förresten ocksÄ hunnit njuta lite av att vi Àr i Paris. Den hÀr staden Àr helt underbar!

LĂ€genhet #1

LĂ€genhet #2


Nattavatten.

Vatten ska drickas efter vin, Àven om man bara suttit pÄ altanen hela kvÀllen. En vÀldigt fin kvÀll blev det. Med mÄnga olika delar.

Hej dÄ Elin, ska vi ses i Lund? Spark i baken Frida. Och sÄ till sist jag och Ellen kvar, nÀr Marie ocksÄ gÄtt efter att ha delat med sig av frankrikevisdom. Nu kÀnns det bÀttre. Nu kan vi tagga.

Om en vecka och nÄgra vÀldigt fÄ dagar bÀr det av. Sedan, nÀr vi vÀl hittat en lÀgenhet att bo i, dÄ kan vi börja leva Paris med.


Att springa, eller inte springa.

VÀder: sÄdÀr

Tid: brist

Tand: ont

Jag kan baske mig inte bestÀmma mig. Det Àr knappast nÄgot stort beslut. Ta en runda, eller inte. Jag vet inte. Kanske Àr detta nÄgon undermedveten metafor för alla andra val jag inte tagit eller vill ta.

Nej, jag springer ikvÀll om det kÀnns som att jag vill. Vilket det antagligen inte kommer att göra, för jag gillar mina morgonrundor bÀst. Asch. Nu Àr jag tillbaka pÄ ruta ett igen. Att springa eller inte springa.