You are here: Home >Archive for november, 2011

Maja

HÀr Àr nÄgot sött för den som rÄkar titta förbi.

I övermorgon fÄr jag kramma henne. Min pÀlskling!


SĂ„pbubblor

Det var sÄpbubblans dag denna tisdag. En söt gammal forskare kom in under vÄr kemilabb igÄr och meddelade oss detta. Det skulle firas med en sÄpbubblemaskin som skulle blÄsa ut bubblor över hela staden. PÄ grund av grÄtung regndroppsluft dödades dock varenda liten rengbÄgsskimmrande svÀr sÄ snart den formats. Det lÄg en himla massa bubblor pÄ marken iallafall.

Varför Àr jag alltid en bergochdalbana? Upp, ned, upp, ned. Men jag tror det bara Àr att acceptera, för jag verkar inte kunna Àndra pÄ det. Det gÀller vÀl mest att nere i dalarna veta att man snart Àr högt uppe i skyn. Kanske redan om nÄgra timmar.


Adjö, Matte C

Tentamensdags. Jag skulle hellre sitta kvar hÀr vid köksbordet och dricka kaffe.

Snart Àr det helg och det ska bli mys! Nu, packa godis och bege sig till Bergsbrunnagatan sal 2.


Kvackelikvack


Det Ă€r med glĂ€dje jag vĂ€lkomnar tillbaka vĂ„ra gamla grannar. Jag som trodde de hade flytt för vintern, men nu kvackar det Ă„ter i Ă„n. Strax Ă€r det dags att Ă„ka till Ångströms för en fyra timmars kemilabb, men innan dess Ă€r det frukost. Eller brunch.

 

 


Sorg i hjÀrtat

Det Àr inte roligt att blogg nÀr ens kÀra, Àlskade, underbara dator har dött. Ett glas vatten utspillt pÄ ett köksbord, och sedan bara svart.

SÄ dÀrför har det varit tyst hÀr.


Sunbeam Uppsala

SĂ€g hej till vĂ„r nya granne, Sunbeam Uppsala. Hon Ă€r nĂ„got nĂ€rgĂ„ngen. SĂ„pass nĂ€rgĂ„ngen att hon slog av en plĂ„tremsa frĂ„n vĂ„rt tak dĂ„ hon parkerade sig.  Men vi Ă€r ju inte precis bortskĂ€mda med artiga grannar sedan innan…

Bilden Àr förövrigt tagen frÄn mitt sovrumsfönster. Jag kan i princip klappa pÄ henne godnatt innan jag gÄr och lÀgger mig!


Senare, ja tack!

Julklappar, matlÄdor, kemiuppgifter. Alltihop borde jag ta tag i. Men att prokrastinera Àr det mest behÀndiga, speciellt nÀr man egentligen inte har allt för mycket att göra. Det Àr dÄ jag skjuter upp saker som bÀst. Och sÄ hoppar jag istÀllet in i nÀsta Jane Austen bok, Pride and Prejudice. Snabbmakaroner gÄr vÀl bra den hÀr veckan?


Note to self


Rasbiologiska institutet, Uppsala

Idag var Amanda och jag pÄ Upplandsmuséet. DÀr lÀste vi om rashygien, slösinnighet, och tvÄngssteriliseringar. Jag började tycka att Alva Myrdals tankar om att införa storbarnkammare i stÀdernas hyreshus nog var en av hennes bÀttre idéer.