You are here: Home >Archive for april, 2011

Snurr

Det finns sĂ„ mycket man kan kĂ€nna om man Ă€r en mĂ€nniska. Är man dessutom en IB-student i examinationstider, dĂ„ Ă€r det rackarns inte lĂ€tt. KĂ€nslorna Ă„ker berg-och-dalbana, och tankarna snurrar runt i evig evinnerlighet.

Men som sagt slösar man energi om man Àr nervös, och man kan inte göra mer Àn man gör. PÄ söndag ska jag vara helledig och stressa ned, och sedan Àr det banne mig full fart framÄt!


Morgonplaner

Min vÀckarklocka har den mycket irriterande vanan att pipa högt och gÀllt, just nÀr jag absolut inte tÀnkt gÄ upp. Möjligt Àr, att en amitiös tanke flugit igenom mig kvÀllen innan, om en tidig morgonlöprunda för att rensa tankar och kropp, men att man kan inte kan lita pÄ sÄdanna infall tycker jag vÀckarklockan borde förstÄ. Det Àr sunt förnuft, och dessutom ska klockan vara nÄgorlunda high tech.

Nu Àr jag iallafall uppe, vid en lite mer human tidpunkt, och har tÀnkt att ta ett jÀttehopp frÄn sÀngen för att landa inne i duschen. DÀrefter blir det till att turbostÀda huset, eftersom Ellen ska komma och sedan jag mÀrkt att huset visst Àr tretusenfemtiofyra kilometer ifrÄn vÀlstÀdat.


Lova tunt och hÄlla runt?

Aldrig har jag varit med om att sÄ mycket saker borde göras, samtidigt som inget riktigt blir gjort som det ska, trots att jag ingenting annat gör Àn just gör. Revision period fÄr allting att snurra i huvudet pÄ mig, och jag antar att tankar virrar lika planlöst förbi i de flesta caring-inquiring-risk-takers jag kÀnner.

Det tankevirrvarret kommit frram till idag (med stor hjÀlp av ellenflickan) Àr att jag ska lova mig sjÀlv mindre och göra det jag bestÀmt. DÀrför gör jag nu tvÀrt om.

Varje dag ska jag knappra ned nÄgra ord hÀr pÄ glammigtsidan. Det Àr det ena. Dessutom ska psykologi-indexkorten pluggas pÄ femton minuter varje dag, och franska uttryck övas tio minuter innan kvÀllsdags.

Nu har jag lovat halvtunt och tÀnkte hÄlla nÀstan nÀstan runt.


Inandas inspiration

Motivation och inspiration. De kommer och gĂ„r lika flyktigt som citronfjĂ€rilar en sommardag. Alla de hundra bilder jag sparar ned till hĂ„rddisken, alla fina böcker som jag lĂ€ser eller tvingas lĂ€sa, och alla fĂ„glars parningskvitter under mina vĂ„rpromenader, fĂ„r mig att bli alldeles kreativ och full av fart. Sedan, huxflux, sĂ„ Ă€r det borta. Man fĂ„r vĂ€l passa pĂ„ nĂ€r det finns dĂ€r, men jag  önskar att jag kunde hitta nĂ„gon taktik för att hĂ„lla kvar det ett ögonblick eller tvĂ„…

Inspirationsbild pÄ hög nivÄ


OmvÀxlingsvÀder

IgÄr var det sommar, den kom direkt efter vintern, och jag kastade mig ner i solstolen iklÀdd endast bikiniöverdel och jeanshorts. Idag Àr det höst. Det verkar iallafall sÄ, för det Àr grÄtt och regningt och smÄruggigt.

Fast sommaren har jag hört ska ÄtervÀnda inom nÄgra dagar, och kanske har meterologerna rÀtt. Men sandalklackarna Äker Äterigen in i garderoben och istÀllet snör jag pÄ mig löparskorna. Hej och adjö!


Argsint

Jag hatar allt som har med bostÀder i studentstÀder att göra. Bygg hyreshus för fasen!


Rutiner och tid

Äta. Sova. Plugga. Springa. Rinse and repeat.

Jag undrar hur det kommer bli sen efter IB. Kommer jag att plugga lika mycket? Ha samma krav? Kommer tiden över, som jag sagt att jag vill ha, finnas dÀr?

Inte den blekaste aning har jag, om hur livet kommer att se ut i Uppsala. Det kÀnns spÀnnande. Fast jag hoppas att det blir lugnare, lite mer chill. Jag hoppas att jag kan göra det lite mer chill.