You are here: Home >Archive for 2011

Ramla inte i!

De senaste dagarna har bÄten gungat mer Àn lovligt, och eftersom jag snart börjar fÄ slut pÄ Äksjuketabletter bestÀmde vi oss för att pÄ nytt försöka förtöja vÄrt hem. Arve har ju lÀrt mig tekniken; man virar repet runt stÄngen och sedan anvÀnder man sin egen tyngd för att föflytta bÄten.

Vad han glömde nÀmna var att repet kan glida av stÄngen. Och dÄ hamnar man i vattnet. Plums. Som tur var hann jag fÄnga mig sjÀlv med hjÀlp av repet, sÄ det var bara foten och mammas stövel som fick bada.

FyrisÄn har vÀldigt brunt vatten.


Rutin

Förresten sÄ Àr jag fortfarande spritt sprÄngande levande. Jag kliver upp var dag och brygger tvÄ koppar kaffe, medan jag strosar runt pÄ Internet, för att senare som vanligt bege mig till skolan nÄgra minuter försent.

Imorgon blir det dock ingen försening till skolan, utan dÄ ska jag istÀllet komma försent till stan. Och julklappsstrosa. Det Àr en decemberlördag det. Japp.


Maja

HÀr Àr nÄgot sött för den som rÄkar titta förbi.

I övermorgon fÄr jag kramma henne. Min pÀlskling!


SĂ„pbubblor

Det var sÄpbubblans dag denna tisdag. En söt gammal forskare kom in under vÄr kemilabb igÄr och meddelade oss detta. Det skulle firas med en sÄpbubblemaskin som skulle blÄsa ut bubblor över hela staden. PÄ grund av grÄtung regndroppsluft dödades dock varenda liten rengbÄgsskimmrande svÀr sÄ snart den formats. Det lÄg en himla massa bubblor pÄ marken iallafall.

Varför Àr jag alltid en bergochdalbana? Upp, ned, upp, ned. Men jag tror det bara Àr att acceptera, för jag verkar inte kunna Àndra pÄ det. Det gÀller vÀl mest att nere i dalarna veta att man snart Àr högt uppe i skyn. Kanske redan om nÄgra timmar.


Adjö, Matte C

Tentamensdags. Jag skulle hellre sitta kvar hÀr vid köksbordet och dricka kaffe.

Snart Àr det helg och det ska bli mys! Nu, packa godis och bege sig till Bergsbrunnagatan sal 2.


Kvackelikvack


Det Ă€r med glĂ€dje jag vĂ€lkomnar tillbaka vĂ„ra gamla grannar. Jag som trodde de hade flytt för vintern, men nu kvackar det Ă„ter i Ă„n. Strax Ă€r det dags att Ă„ka till Ångströms för en fyra timmars kemilabb, men innan dess Ă€r det frukost. Eller brunch.

 

 


Sorg i hjÀrtat

Det Àr inte roligt att blogg nÀr ens kÀra, Àlskade, underbara dator har dött. Ett glas vatten utspillt pÄ ett köksbord, och sedan bara svart.

SÄ dÀrför har det varit tyst hÀr.


Sunbeam Uppsala

SĂ€g hej till vĂ„r nya granne, Sunbeam Uppsala. Hon Ă€r nĂ„got nĂ€rgĂ„ngen. SĂ„pass nĂ€rgĂ„ngen att hon slog av en plĂ„tremsa frĂ„n vĂ„rt tak dĂ„ hon parkerade sig.  Men vi Ă€r ju inte precis bortskĂ€mda med artiga grannar sedan innan…

Bilden Àr förövrigt tagen frÄn mitt sovrumsfönster. Jag kan i princip klappa pÄ henne godnatt innan jag gÄr och lÀgger mig!


Senare, ja tack!

Julklappar, matlÄdor, kemiuppgifter. Alltihop borde jag ta tag i. Men att prokrastinera Àr det mest behÀndiga, speciellt nÀr man egentligen inte har allt för mycket att göra. Det Àr dÄ jag skjuter upp saker som bÀst. Och sÄ hoppar jag istÀllet in i nÀsta Jane Austen bok, Pride and Prejudice. Snabbmakaroner gÄr vÀl bra den hÀr veckan?


Note to self