You are here: Home >Archive for mars, 2010

Stop

smoths2

smoths

Att skriva Extended Essay Àr omöjligt. Det gÄr bara inte att göra. Inte ens en rosa smoothie hjÀlper. Jag sitter hÀr och försöker lÀsa i boken, men kommer verkligen ingen vart alls. Förutom till Facebook. What to do?


Longing for green grass

sls1

sls2

Dessa tvÄ bilder fÄr mig att lÀngta sÄ otroligt till sommaren. Att bara kunna ligga i grÀset och vila medans man vÀrms av solen. Att sedan kunna strosa runt i flip flops, och kanske ta en promenad till vattnet.

Idag var nog första riktiga vÄrdagen. Jag hoppas pÄ mÄnga fler inom en snar framtid. Och jag hoppas dessutom att denna konstiga förkyldning jag kÀnner av, inte bryter ut nu lagom till pÄsklovet!


Just a brief volatile moment

chs

Jag Àlskar att bli inspirerad. En film, ett minne eller en mening. SmÄ korta ögonblick fullkomligt översvÀmmade av kÀnsla och inspiration. En enda blick i en backspegel.

Och dÄ pratar jag inte fotografi. Nej, jag menar livet. Att bli livsinspirerad. Att vilja springa fort som en vind och sedan hoppa med slutna ögon.


Welcome thee flowers

snodrs

snodrs2

Idag sÄg jag de första smÄ frusna snödropparna. De var sÄ fruktansvÀrt vÀlkomna, att jag var tvungen att ta kort pÄ dem.

Mina klĂ€nningar frĂ„n Forever21 har för övrigt kommit idag, lycka pĂ„ hög nivĂ„! :) Annars sitter jag mest hĂ€r och pluggar biokemi…


Shades of gray

blackness

Bloggen har stÄtt tom ett tag, liksom fotograferingen. Egentligen har jag haft en underbart fin helg, men just nu kÀnns allting sÄ vÀldigt grÄtt. Jag önskar mig nÄgott nytt, förÀndring, lite gnistor av nÄgot slag. Inte bara skolböcker, grÄvÀder och vardag.

Men jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att allting kommer att vara bĂ€ttre imorgon, det Ă€r alltid sĂ„. En dag grĂ„, och nĂ€sta dag pĂ„ topp. That’s life.


Optimism

tulips3

Nu Ă€r andra EE outlinen ivĂ€gskickad till Gabriella pĂ„ Eriks rekomendationer. KĂ€nns faktiskt bra att ha gjort det, trots att jag inte Ă€ndrat speciellt mycket sedan den förra… Nu Ă€r det snart myskvĂ€ll som gĂ€ller, och det ska bli underbart!

Imorgon ska jag och Marie planera vÄr frankrikeresa, titta pÄ Melodifestivalen och sedan gÄ ut och ta en drink och en dans. ;) PÄ söndag blir det sedan klassfest hemma hos Ellen in the Lidköping, och pÄ mÄndag Àr det studiedag! KÀnns som att jag har mycket bra framför mig just nu, livet lever loppan. :)

Extended essay rullar ocksÄ pÄ, och pÄ mÄndag ska jag försöka skriva min introduction. Rough draft iallafall.


Awakening

wintfrost

Tisdagar Àr inte min favoritdag. Skolan börjar klockan Ätta, och hemma Àr jag inte förÀn kvart i fem. Att lÀgga en franskalektion mellan halv fyra och halv fem var inte schemalÀggarens smartaste drag. Inte enligt mig iallafall.

Idag har jag vĂ€lkomnat nior till IB, kĂ€nns bra det dĂ€r.. Sedan, efter lite engelska med Mr. The Kev, lite psycho-teori och en mattelektion, vĂ€ntade ett hemskt uppvaknande pĂ„ franskan. Orals i franska + Charlotte = fail big time. Seriöst, att vĂ€lja HL franska var inte ett speciellt vĂ€lgenomtĂ€nkt beslut… Men men, jag fĂ„r vĂ€l göra vad jag kan och försöka överleva under tiden!


If spring sprung out

tulips1

tulips2

Mamma har fina tulpaner i vaser hĂ€r hemma, och idag provade jag ballerinaskor i affĂ€ren. VĂ„ren kĂ€nns sĂ„ nĂ€ra, men Ă€ndĂ„ alleles fruktansvĂ€rt mĂ„nga mil bort. Om solen Ă€ndĂ„ kunde smĂ€lta snön och höja graderna en si sĂ„dĂ€r 20 snĂ€pp…

Den hÀr veckan blir nÄgot humanare Àn de föregÄende, inget prov som hÀnger över mig. Men group 4 project, labb rapport, franksa och en hel del annat vÀntar dock. Men det klarar jag, för nu Àr det ju trots allt snart vÄr! :)


Abstinence

reflex

Just nu Àr jag otroligt sugen pÄ att fota nÄgot riktigt spektakulÀrt. Eller kanske bara nÄgon fin person med en rolig hatt. NÄnting. Och nÄgonting som inte finns inne i detta hus, eller ute i trÀdgÄrden. Har lite abstinens frÄn roliga fotoÀventyr..!

Imorgon blir det ingen skola för min del, eftersom vÄrt Group 4 Project har hamnat i en liten svacka. Ehm. Vi fÄr fixa till det hela pÄ fredag istÀllet. :)

Men det jobbiga Àr ju att det Àr risgrynsgröt i skolan imorgon, och det kan jag ju bara inte missa. SÄ trots att jag inte har nÄgra lektioner, ska jag gÄ till skolan kvart över tolv och hÀmta Marie. DÄ ska hon följa med mig till risgrynsgröten! :D


Whirling storm

mysmajs

Är det nĂ„gon som lagt mĂ€rke till att snö rimmar med dö? Har varit ute och skottat. Har halkat och slagit i knĂ€na. Har dessutom pulsat i över en timme i retlig ettrig snö för att komma hem ifrĂ„n skolan.

Nu vill jag bara lÀgga mig och mysa med Maja, men istÀllet kallar psykologin.