You are here: Home >Archive for september, 2009

Wrapped in a blanket

majahost.jpg
Maja myser med min filt…

GrÄa höstsöndagar som denna önskar jag att jag kunde svepa in mig i min filt och bara mysa i sÀngen som Maja gör. Men nej, hÀr ska pluggas till ögonen svider. Jag kÀnner mig inte alls speciellt positiv nÀr jag fÄr stora berg av skolarbeten.

Imorgon Àr det mÄndag, och en ny kaotisk vecka börjar. Det Àr bra att ha en mjuk hundvalp att glÀdjas Ät nÀr det Àr grÄtt.


It’s slipping me by, time

two-s.jpg
Bild frĂ„n en koncert pĂ„ Liseberg, som taget ur en fransk film…

Ibland förstÄr jag mig verkligen inte pÄ mig sjÀlv. Jag kÀnner mig sjukt stressad över att jag har sÄ mycket att göra, men ÀndÄ har jag inte gjort en endaste liten grej idag. Förutom att titta igenom lite bilder pÄ datorn.

Kanske Àr jag precis som alla andra, för vem orkar plugga en lördag? Men jag ska, jag ska. Skriv en lista, bocka av och bli klar..!


Camera RAW

majan2.jpg

majan.jpg

Min Ă„sikt har varit att man först ska lĂ€ra sig hur sin systemkamera fungerar, och sedan dĂ€refter övervĂ€ga att börja fota i RAW format. Jag tycker fortfarande att det resonemanget lĂ„ter vĂ€ldigt sunt, men…

…Idag har jag fotat i RAW för första gĂ„ngen, och jag Ă€r kĂ€r! Ja vad det Ă€r roligt att efterbehandla bilderna nu!

Bilderna ovan Àr egentligen samma bild. Den ena fotades i JPEG och den andra i RAW. Det var otroligt lÀtt att Àndra egenskaperna i bilden efterÄt i det nya formatet.

GlÀdjeyra mitt i denna sjukliga förkyldningstid..!


Alice the Wildcat

terror.jpg

HĂ€r Ă€r en bild för att skrĂ€mma Marie Ă€nnu lite mer. Djur Ă€r sĂ„ gulliga…

Hemma och sjuk idag, precis som vanligt. Jag kan inte hĂ„lla mig frisk mer Ă€n tre veckor i taget, det Ă€r bara att inse… Men pĂ„ fredag Ă€r det HĂ„kan Hellström pĂ„ Liseberg, sĂ„ dĂ„ mĂ„ste jag allt ha tillfrisknat!

Idag borde jag göra en massa nyttiga saker, men det Àr sÄ vÀldigt svÄrt att sÀtta igÄng. Biologi och svenska till exempel, hur kul lÄter det?


Joakim & Jenny

sb11.jpg

sb131.jpg

sb14.jpg

sb12.jpg

sb16.jpg

sb153.jpg

Jag har spenderat de senaste timmarna vid datorn, och redigerat nÄgra kort pÄ Joakim och Jenny ifrÄn bröllopet. De var verkligen jÀttesöta tillsammans, och det blev mÄnga fina kort!

Nu ska jag snart bege mig till far min och Àta hans specialkotletter. Mmmmm! Sedan vÀntar lite biologiplugg denna söndagsafton. Jippie.


Zorro

zorro1.jpg zorro2.jpg

I veckan Àr vi hundvakt Ät en svartvit liten boll, eftersom brudparet farit ivÀg till Azorerna pÄ bröllopsresa. DÀrför fÄr lille Zorro nu stÄ ut med min smattrande kamera ett tag..!


Love and denial

sb7.jpg

sb8.jpg

sb10.jpg

sb9.jpg

Ibland blir man arg pĂ„ sig sjĂ€lv, rackarns… Jag hade bestĂ€mt mig för att plugga fĂ€rdigt det mesta idag, sĂ„ jag kunde ha morgondagen ledig. IstĂ€llet sitter jag i telefon med Marie i flera timmar. Life of an IB student in denial.

KĂ€nde mig ocksĂ„ tvungen att slĂ€nga in nĂ„gra fler bilder, som jag redigerade igĂ„r (!). Visst Ă€r hon vacker, Nadja…


Black and White

sb31.jpg

 

sb5.jpg

NÀr jag cyklade hem frÄn skolan idag, sÄg jag pappa komma gÄende. Vi bestÀmde oss för att Äka och titta pÄ en ny bil, eftersom han krockade med den nuvarande pÄvÀg till bröllopsfesten.

Nu sitter jag iallafall hĂ€r och försöker fĂ„ mig sjĂ€lv att plugga, men det gĂ„r inget vidare alls. Första steget Ă€r vĂ€l antagligen att stĂ€nga av datorn…


Oh those pictures..!

b1.jpg

IstÀllet för att plugga, eller göra nÄgot annat viktigt, sitter jag hÀr och gör iordning bröllopsbilder. Inom kort kommer det att bli en kaskad av foton frÄn detta kalas pÄ bloggen!


Mikael & Nadja Wahlborg

vigsel1.jpg
5 September 2009

Jag tog 855 bilder under bröllopshelgen.