You are here: Home >Archive for mars, 2009

Sicko

HÀr sitter jag nu igen, sjuklig och dan, och pratar med Amanda pÄ msn. Jag blir verkligen förkyld varannan vecka hÀrborta, utan överdrift!

sjukling.jpg
  Nyvaken sjukling…


It’s spring break everybody!

Tjoho, ledig pĂ„ en mĂ„ndag! TĂ€nk att det var sĂ„hĂ€r det var att ha spring break, jag har alltid undrat! ;) NĂ€r jag tittat pÄ amerikanska filmer, har jag alltid varit avundsjuk pĂ„ eleverna som hade spring break. PĂ„sklov lĂ„ter ju inte pĂ„ lĂ„nga vĂ€gar lika roligt…

Dagen började klockan fem, dÄ jag vaknade av vÀrkande tÀnder, vÀrkande hals, och en vÀrkande mage. JÀttebra start pÄ lovet! Nu, mÄnga timmar senare, har ingen av dessa plÄgor försvunnit.

PÄ morgonen pratade jag med min kÀra Amanda pÄ msn, och vi rörde vid mÄnga viktiga Àmnen (sÄ som strumpor, forever 21 och allmÀnt skvaller). Det var vÀldigt roligt, och jag ser fram emot nÀsta msn-dejt!

Annat jag gjort under dagen inkluderar bland annat se pÄ tvserier, somna till prostens barnbarn, samt en promenad till affÀren.

FranskalĂ€xan och tvĂ€tten fĂ„r vĂ€nta tills imorgon, jag rĂ„kade visst glömma av de sakerna idag…

PĂ„ torsdag far vi till San Diego!


Volunteering till the bitter end

VÀdret i Santa Barbara Àr oberÀkneligt. IgÄr var det ohyggligt varmt ute, och idag gick jag runt och frös medan jag jobbade. Imorgon planerar jag pÄ stranden, vi fÄr vÀl se hur det blir med det.

FrÄn klockan Ätta pÄ morgonen till kvart över fyra pÄ eftermiddagen, arbetade jag som volontÀr pÄ dressyrtÀvlingen. Det var riktigt roligt, Àven om det ibland blev lite vÀl lÄngdraget. En fjÀrdedels kalkonmacka var allt jag Ät under dagen, sÄ vÀl hemma höll jag pÄ att klappa ihop. Nu har jag dock fÄtt i mig lite mat, och Àr vÀldigt redo för sÀngen!

volunteer.jpg
  Jag i min volontĂ€runiform…


Not volunteering at the dressage show

Denna lördagen har jag spenderat vid Earl Warren Showgrounds, pĂ„ en dressyrtĂ€vling. Jag skulle vara volontĂ€rarbetare, eftersom jag mĂ„ste vara det i femton timmar för att fĂ„ mitt high school diploma. Dock hade kvinnan som höll i det hela varit vimsig, och gett mig fel dag. Nu fĂ„r jag dĂ€rför tillbringa hela morgondagen vid dressyrtĂ€vlingen ocksĂ„…

PÄ morgonen gjorde vi iordning Oslo, eftersom Ella skulle tÀvla med honom senare. Efter mycket tvÀttning, putsning och manflÀtning (och Àven en hel dos panik av the Jensen girls), sÄ var den lille ponnyn Àntligen redo för start.

Ella red bra, men eftersom jag höll pÄ att trilla i backen av vÀrmen, gick jag efter ett tag och satte mig i skuggan hos de andra hÀstarna.

Under dagen blev jag iallafall upplĂ€rd pĂ„ jobben jag ska göra imorgon, det var riktigt kopmlicerat. Det lĂ€skigaste var nog att jag mĂ„ste sticka in handen i hĂ€starnas munnar, och kĂ€nna sĂ„ att de inte har nĂ„gra olagliga bett. Inte sĂ„ kul med smĂ„ bitande ponnyer, och inte heller med hetsiga fullblod. Det ska nog gĂ„, med guds hjĂ€lp…

Jag mÄste bara berÀtta om en rolig gammal gubbe som kommenterade om Ellas mobiltelefon.

”You have a cell phone? Do you have one of those, what are they called, my face sites too?”

sbd1.jpg
  Ella och Oslo tÀvlar

sbd2.jpg
  Snurrig Charlotte sitter i skuggan och vilar…

sbd4.jpg
  Trött ponny (med man flÀtad av mig!)

sbd3.jpg
  Trött Ella efter en lĂ„ng dag…


I’m comming home!

Det var verkligen med blandade kÀnslor som jag lÀste brevet innehÄllandes hemresedatum som idag kom med posten. Trots att jag innan varit sÄ ivrig att komma hem till mitt svenska liv, till alla underbara kompisar, och framförallt till min familj, sÄ blev jag nÀrstan yr i huvudet nÀr jag sÄg brevet.

Nionde juni Ă„ker jag vi LAX till MĂŒnchen (dĂ€r jag vinka till Luisa), och dĂ€refter vidare till Landvetter ett helt dygn efter jag lĂ€mnat Ă€nglastaden.

Jag vill komma hem, men jag vill ÀndÄ inte lÀmna denna underbart soliga kuststad. Jag skulle mycket gÀrna villja sÀtta mig pÄ ett plan hem idag, om det inte betydde att jag behövde lÀmna allt hÀr. Det Àr en sÄdan konstig kÀnsla, inte helt olik den kÀnslan jag hade nÀr jag reste hit.

Jag tog föresten massor av kort i skolan idag, dĂ„ lĂ€rarna hade en show för eleverna under lunchen, men dem har min kamera helt slukat upp. Inga bilder fanns kvar nĂ€r jag satte in minneskortet i datorn…

Förövrigt sÄ har jag idag varit i USA i 250 dagar.


Grandpa the Prost

Dagen har precis passerat, en skoldag som alla andra. Under sista lektionen, Government, satt jag och lyssnade pÄ Prostens Barnbarn i min iPod. Det finns inget bÀttre Àn dessa sagoband, Àven om jag redan lyssnat pÄ dem hundra gÄnger om.

Jag hittade föresten en bloggare som hÄller med mig om detta.

Alltid nÀr jag lyssnar pÄ Margareta Kroks fantastiska sagoband, sÄ kÀnner jag mig lite nÀrmare Sverige. Hemma gÄr vi titt som tÀtt och slÀnger in lite citat frÄn Prostens Barnbarn i vÄra vardagliga konversationer, och vi har alla memorerat lÄnga strofer ur berÀttelserna om Morfar Prosten.

Det var inte förĂ€n idag som jag insĂ„g att frasen ”Det Ă€r mat för ett lejon!” inte alls Ă€r nĂ„got riktigt talesĂ€tt, utan endast ytterligare ett urdrag ur dessa underbara böcker. MĂ„nga ord och fraser har vi adopterat genom Ă„ret; som till exempel glurr, det dĂ€r gula krĂ€men som finns pĂ„ wienerbröd…

PÄ tal om nÄgot helt annat sÄ fick jag igÄr hem Ànnu en skÄl ifrÄn Ceramics. Jag tyckte att den blev riktigt hÀftig, sÄ nu har jag bestÀmt mig för att göra ett helt set med sÄdana skÄlar!

pottery.jpg
  En lite modernare tvist pÄ det hela tyckte jag!


Red as a boiled crayfish

Lotte Ă€r helt förbi. Jag skulle kunna somna pĂ„ flĂ€cken, men jag förmodar att det inte Ă€r nĂ„gon bra idĂ©. Idag blev Ă€nnu en dag pĂ„ stranden, riktigt nöjd Ă€r jag över att ha sprungit tvĂ„ dagar i rad. Sedan Ă€r det ju sĂ„ hĂ€rligt nĂ€r man kan strosa omkring vid strandkanten efterĂ„t och bara kĂ€nna hur duktig man varit… :)

I skolan idag var ”The Econ Fair”, en slags marknad i kafeterian dĂ€r eleverna sĂ„lde allt frĂ„n godis, konst och hantverk. SjĂ€lv inhandlade jag mig tre stycken hĂ„rspĂ€nnen med blommor pĂ„,  jĂ€ttesöta! Sedan var det ju en fördel att de endast kostade tvĂ„ dollar, och dessutom roligt att jag köpte dem ifrĂ„n min kompis Kelly!

Just nu borde jag göra franskalÀxa, men jag tror att jag ska se pÄ Medium istÀllet. Det kÀnns  konstigt nog lite roligare..!

Ansiktet mitt börjar anta en farligt röd fÀrg, men jag tror nog att det lagt sig tills imorgon. Jag tÀnker inte klaga pÄ solen iallafall!

sol2.jpg
  Jag och mina nya hair clips

sol3.jpg
  Torie köpte ocksÄ en!

sol4.jpg
  Sedan satt vi ute och solade resten av den lektionen…

sol1.jpg
  Det var föresten mÄnga som komplimenterade min GinaTricot klÀnning idag! 


Beach-Tuesday

Efter en hÀndelselös dag i skolan, hÀmtade David upp mig och vi körde vidare till stranden. DÀr blev jag avslÀppt och bytte snabbt om till löparklÀder. UngefÀr en halvtimma sprang jag lÀngst med havet, sedan vÀnde jag och powerwalkade tillbaka. DÀrefter blev det ombyte igen, till bikini denna gÄng, och jag njöt nÄgra minuter i solen.

Imorgon bĂ€r det av till stranden igen. Om jag tar kortare springturer sĂ„ blir jag mer motiverad att Ă„ka ut ofta…

Just nu Àr mitt ansikte alldeles varmt och sÄdÀr hÀrligt sommarfÀrgat!

hej.jpg
  Lilla jag i söndags :)


I’ll take you seriously

Just nu kĂ€nner jag mig lite ledsen och har hemlĂ€ngtan, vi har nĂ€mligen ”förlorat” vĂ„ran hundvalp. Vi hade tingat en liten rubytik, men i kullen som föddes fanns endast en tik och henne ville uppfödaren behĂ„lla… Nu sitter jag och försöker hitta andra kennlar som vĂ€ntar valpar till vĂ„ren, men datorn hĂ€ngde sig. Allting jag hittat gick alltsĂ„ förlorat, kul.

Jag har iallafall hÄllit mitt tal idag, och det gick bra. VÀldigt skönt att ha det över, för nu kan jag ju lynnsa pÄ de andras tal istÀllet för att bara vara nervös. :)

Om man kÀnner sig lite nere, dÄ Àr det ingen bra idé att lyssna pÄ James Blunt. Jag kan försökra er att man dÄ bara kÀnner sig Ànnu mer nere.

Fyra skoldagar kvar tills spring break nu!


Prom dresses and Starbucks

Idag var jag nere downtown igen och fönstershoppade. Mestadels iallafall. Jag hittade nĂ€mligen en jĂ€ttesöt klĂ€nning pĂ„ Forver 21 för cirka 190:-, hade jag inte köpt den sĂ„ vet jag att jag Ă„ngrat mig… (trots att jag nu tvingas leva pĂ„ bröd och vatten den sista veckan som Ă€r kvar av mĂ„naden)

Jag gick ocksĂ„ in pĂ„ Macy’s och provade Prom klĂ€nningar. De hade en massa fint, och jag hittade en underbar vit klĂ€nning som jag tror att jag mĂ„ste köpa. Den var sĂ„ perfekt, och jag tror inte att jag kommer hitta nĂ„got finare. Fast Ă€ndĂ„ vill jag gĂ€rna vĂ€nta tills mamma kommer hit, och fĂ„ hennes Ă„sikt i saken.

Efter shopping och lunch sĂ„ satte jag mig inne pĂ„ Starbucks och pluggade pĂ„ mitt tal. Imorgon smĂ€ller det, nĂ„gon gĂ„ng runt 08.10 kalifornsk tid sĂ„ stĂ„r jag dĂ€r inför klassen… Jag kĂ€nner mig faktiskt ganska vĂ€l förberedd, och Ă€r dessutom vĂ€ldigt glad att vi har övat pĂ„ att prata inför publik hemma pĂ„ Katedralskolan. :)

klanningd1.jpg
  Konstig bild, men hÀr Àr iallafall klÀnningen. Den Àr mycket finare i verkligheten!

starbucks1.jpg
  BÀsta pluggmiljön