You are here: Home >Archive for januari, 2009

Eight days left to The Big Day

Fredag idag, och jag hade storslagna planer. Nja, men jag skulle iallafall hem till Emily och ha filmkvĂ€ll med henne och Torie. Nu ikvĂ€ll visade det sig att Emily var sjuk, sĂ„ vi fĂ„r ta det nĂ€sta vecka istĂ€llet. DĂ„ har vi bestĂ€mt att lyxa till det med Ben & Jerry’s glass. ;) Jag ska ocksĂ„ försöka lĂ€ra dem lite mer svenska innan Amanda och Marie kommer hit. För tillfĂ€llet kan de bara sĂ€ga kalkon, sĂ„ det gĂ„r det runt och sĂ€ger hela tiden. :P

Idag har jag suttit djupt försjunken i Breaking Dawn, den sista boken i Twilight serien. Den Ă€r riktigt svĂ„r att slita sig frĂ„n faktiskt, men jag Ă€r inte besatt som mĂ„nga andra hĂ€r…

Det har visat sig att planerna för tjejernas vistelse har Àndrats igen. IgÄr skickade jag ett mejl med en ny plan, men nu Àr det helt uppochnedvÀnt igen. Men det kommer bli jÀttebra ÀndÄ! Imorgon Àr de hÀr om en vecka. :D


A school day in pictures

Jag lyckades fÄ med mig kameran till skolan idag, sÄ hÀr bjuder jag pÄ lite bilder ifrÄn min dag!

dagen1.jpg
   Senior Assembly i gympasalen för att ta en stor gruppbild av sistaÄrseleverna.

dagen2.jpg
  Jag och Kelly pÄ Senior Assemblyn

dagen4.jpg
  Tredje klassen för dagen, Computer and Bussiness Applications.

dagen3.jpg
  Tori och jag sitter och gör ingenting framför datorerna

dagen5.jpg
  Aja vid lunchen, Scrabble Club day

dagen6.jpg
  PĂ„vĂ€g mot sista lektioenen, ovanligt lite folk att trĂ€ngas med…

dagen7.jpg
  TrÀden blommar sÄ fint, det kÀnns ju som att det Àr maj redan! 

dagen8.jpg
  Mikael och Hanna i American Government  ;)

dagen9.jpg
  Jag och Michelle blir fotade av Mikael…

dagen10.jpg
  Smygfoto av Mr. Lewin, Economics- och Government lÀraren. (aka sömnpillret)

dagen11.jpg
  Sedan gick vi till biblioteket, och dĂ€r hade de blockerat Google frĂ„n datorerna! Herregud, amerikaner…

dagen12.jpg
  Vanliga bĂ€nken, i vĂ€ntan pĂ„ upphĂ€mtning…

Julia efterlyste bilder frÄn huset dÀr jag bor, och det fÄr jag vÀl lÀgga in snart antar jag. Jag har ju ÀndÄ bott hÀr i över ett halvÄr nu! ;)


Broccoli and Oranges

Idag under ceramics lektionen sÄ satt vi och pratade lite om vad vi ville göra i framtiden. Jag berÀttade att jag ville bli lÀkare, och Kelly sa att hon ocksÄ ville jobba inom sjukvÄrden.

Noelle dÀremot sa att hon ville bli mamma. Hon ville bli precis som sin egen mamma, en hemmafru som tar hand om barnen och hushÄllet. Hon berÀttade att hennes mamma Äkte till mataffÀren och handlade, gjorde middag och stÀdade huset och att det hela verkade som det perfekta livet. SjÀlv lÀngtade hon sÄ tills dÄ hon sjÀlv kunde Äka till mataffÀren för att det inte fanns nÄgon broccoli hemma. Ja, det var hennes exakta ord.

IkvĂ€ll ska jag iallafall följa med Noelle till hennes youth group i kyrkan. Jag gör det bĂ„de för att jag Ă€r intresserad av hur det Ă€r i kyrkan dĂ€r nĂ€stan ala ungdommar hĂ€r Àr med, och för att det ska bli kul attt rĂ€ffa lite nytt folk. Jag Ă€r dock ganska sĂ€ker pĂ„ att det kommer vara en vĂ€ldigt annorlunda upplevelse…

Idag hade Nicole med sig en stor pĂ„se med apelsiner till mig! Jag berĂ€ttade nĂ€mligen igĂ„r att jag tyckte det var sĂ„ fascinerande att folk vĂ€xte apelsintrĂ€d i sina trĂ€dgĂ„rdar. Nu ska jag alltsĂ„ fĂ„ smaka pĂ„ ”Ă€kta” apelsiner!

apelsiner.jpg
  Hemodlade appelsiner, i hemmagjord skÄl..!


Mailing Service Superb

HjĂ€lp vad jag kĂ€nde mig efter idag. NĂ€r vi körde in pĂ„ uppfarten hĂ€r hemma sa nĂ€mligen Anna, ”Åh nej, de har fortfarande inte hĂ€mtat upp vĂ„r post!”. HĂ€mtat upp post, tĂ€nkte jag. Varför skulle nĂ„gon ta deras post? Jag kĂ€nde mig verkligen som ett levande frĂ„getecken.
  DĂ„ skrattade Anna och berĂ€ttade att brevbĂ€raren alltid hĂ€mtar upp ens post frĂ„n brevlĂ„dan sĂ„ att man slipper posta den sjĂ€lv. Himlans förnuligt tycker jag, och inte förvĂ„nande för USA. Det Ă€r ungefĂ€r samma princip som att de alltid packar ned  ens varor i pĂ„sarna dĂ„ man handlar i mataffĂ€ren. SĂ„dan service Ă€r lĂ€tt att vĂ€nja sig vid…

Men Ă„ter till Ă€mnet nu. Detta betyder ju att jag kan börja skicka högar av brev och vykort hem nĂ€r som helst. Det enda jag behöver göra Ă€r ju att införskaffa kuvert och frimĂ€rken. Fast, det kan ju ta ett tag förstĂ„s, sĂ„ det Ă€r vĂ€l bĂ€st att ni inte förvĂ€ntar er nĂ„gon post hĂ€rifrĂ„n Ă€n pĂ„ ett tag Ă€ndĂ„…

brevlada.jpg
  NÀr den lilla röda spaken Àr uppe, Àr det en signal till brevbÀraren att man lagt dit post.

AngÄende det dÀr att söka upp min tvilling, sÄ ser det ganska problematiskt ut. Det gÄr ju nÀmligen cirka tre tusen elever pÄ min skola, sÄ att hitta henne kÀnns lite som en omöjlighet!


Aching finger and a living reflection

Idag var det mÄndag igen och en helt vanlig skoldag. Ibland Àr det lite svÄrt att fÄ ihop intressanta inlÀgg i bloggen, eftersom det mesta Àr vardag nu hÀrborta. Men ja, nÄgonting har jag vÀl ÀndÄ gjort idag..?

Först och frĂ€mst har mitt lĂ„ngfinger svullnat upp och blivit rött och fint. Gör ont och kliar gör det ocksĂ„, himla geting det dĂ€r..! Detta gjorde det iallafall rĂ€tt svĂ„rt i skolan, dĂ„ jag hade problem med att greppa pennan nĂ€r jag skulle skriva. Kan man inte skriva nĂ€r man Ă€r i skolan, dĂ„ blir det oftast lite komplicerat…

geting.jpg
  Elaka rackare de dĂ€r…

I ceramics kom Ànnu en skÄl ut ifrÄn ugnen, sÄ idag mÄlade jag den rosa med vita prickar.  ;) Det ska bli min speciella flingor-och-fil-skÄl har jag bestÀmt! Jag Àr jÀttenöjd med den, en alldeles jÀmn och perfekt skÄl för en gÄng skull!

 NĂ€r jag vĂ€ntade vid parkeringen pĂ„ att David skulle komma och hĂ€mta mig efter skolan, fick jag mig en rejĂ€l chock. I bilen som rullade fram lĂ€ngst med trotoaren satt nĂ€mligen min spegelbild! Tjejen i bilen sĂ„g seriöst ut precis som jag, det var fruktansvĂ€rt lĂ€skigt. Hon hade till och med hĂ„ret hĂ€ngade som en gardin för ansiktet, vilket mamma alltid klagar över att jag har. Jag blir nĂ€stan lite misstĂ€nksam över min kĂ€ra mor och far. Tvilling? Det Ă€r ju faktiskt namnet pĂ„ mit stjĂ€rntecken…

Senare: Jag kom just pÄ att jag inte kan göra mina lÀxor nu ikvÀll, eftersom jag fortfarande inte kan skriva. Haha, flum egentligen..


Super Sunday, sure

Min dator har fÄtt virus, hurra! :(  NÀr David försökte hitta en lösning genom att kolla runt pÄ olika websidor, dÄ fick hans dator ocksÄ virus. Den datorn Àr heldöd för tillfÀllet och vi försöker förtvivlat att rÀdda min lilla laptop! Jag har iallafall tagit en backup pÄ den nu, för att rÀdda bilder och dylikt.

Men det Àr inte slutet pÄ de dÄliga nyheterna. NÀr jag promenerade till affÀren för att inhandla lite mat, dÄ blev jag getingstucken! Aj och attans.

Sedan nĂ€r jag kom hem ringde mina EF representanter, och eftersom jag lĂ„tsades att inte vara hemma sĂ„ mĂ„ste jag nu ringa tillbaka till dem ikvĂ€ll. De Ă€r lite udda folk om man sĂ€ger sĂ„…


Housecat

Idag har varit en riktig stÀdardag! Jag har rensat bilder pÄ datorn, organiserat all min musik i ett nyinförskaffat Real Player, och jag har stÀdat ur min byrÄ pÄ en massa skrÀp.

Jag kÀnner mig riktigt produktiv och nu ska jag nog spendera resten av kvÀllen med att pyssla med mitt scrapbooking album om det hÀr Äret.

Imorgon blir det istÀllet fixardag. Inhandla luncher inför veckan, ladda upp lite bilder pÄ facebook, fixa naglarna mm. Ja, mycket viktigheter har jag för mig! ;)

Idag har jag iallafall ocksĂ„ pratat med Amanda och Marie. :D Om tvĂ„ veckor kommer de sitta hĂ€r i mitt rum, trötta och jetlaggade förmodligen… Att jag lĂ€ngtar Ă€r en underdrift!


Invisible Children Benefit Concert

IkvÀll höll vi, skolans Humanitarian Club, en vÀlgörenhetskonsert för barnen i Uganda. DÀr kidnappas nÀmligen barn dagligen för att slava som barnsoldater. För att rÀdda sig sjÀlva frÄn att bli kidnappade flyr barnen hemifrÄn, bort frÄn sina förÀldrar, för att leva ett osynligt liv tillsammans med tusentals andra barn.

Trots att det naturligtvis var ett vÀldigt allvarligt ÀndamÄl, hade jag en vÀldigt rolig kvÀll..! Jag och Keerthanaa sprang runt i hela teaterbyggnaden bland förbjudna gÄngar, för att försöka hitta en vÀg upp pÄ taket. NÀr vi vÀl fann vad vi letat efter, stod det en lÄst dörr ivÀgen. Hm.

ic5.jpg
  Keerthanaa nĂ€r vi smög runt…

ic4.jpg
  Law breakers ;)

ic3.jpg
   Deborah och Keerthanaa

ic2.jpg
  Min kÀre vÀn John visade sig vara en av artisterna haha..

ic1.jpg


It’s rainin’

Imorses hörde jag ett konstigt, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt vĂ€lbekant ljud utanför fönstret. NĂ€r jag tittade ut sĂ„g jag att det regnade, en grĂ„ matta hĂ€ngde över hela kvarteret. SĂ„ mycket för Sunny California…

 NĂ€r David sedan körde mig till skolan sĂ„ vrĂ€kte det ned. Jag var dyngsur nĂ€r jag vĂ€l kom under taket som tillhörde idrottshallen. Till min förvĂ„ning insĂ„g jag dock att jag dĂ€rifrĂ„n kunde gĂ„ torrskodd Ă€nda till klassrummet dĂ€r jag har min första lektion. Jag gĂ„r i en ”utomhusskola” dĂ€r det inte finns nĂ„gra korridorer, utan det Ă€r helt enkelt utomhus. Jag har aldrig tĂ€nkt pĂ„ att det fanns smĂ„ tak överallt, vilka gjorde att jag kunde vandra i fem hela minuter utan att fĂ„ en enda droppe pĂ„ mig..!

 Dumt nog hade jag glömt min mobil hemma, sÄ efter skolan fick jag ÀndÄ sitta en timme ute i regnet och frysa.


6 months in the United States

Idag har jag varit i detta land i ett halvÄr. Det Àr en ganska lÄng tid. Nog har inte Äret varit alls som jag förestÀllt mig att det skulle bli, det Àr mycket tuffare Àn vad jag trott innan!

Just den hÀr dagen har varit speciellt jobbig, och jag önskar att jag var hemma i min IB klass för att sedan kunna cykla hem frÄn skolan och flumma tillsammans med mina tvÄ bÀsta kompisar. Men jag mÄste fortsÀtta kÀmpa, det finns ju inget annat.

Simmningen idag var otroligt jobbig. Jag gjorde bara halva innan jag insĂ„g att det var alldeles för svĂ„rt för mig. Att tĂ€vlingssimma Ă€r faktiskt inte nĂ„got som jag vill göra, jag gillar det helt enkelt inte. DĂ€rför kan jag inte göra det, Ă€ven om det Ă€r vad jag ”borde” göra.

PĂ„ engelskalektionen idag fick vi reda pĂ„ vĂ„ra finals. Jag fick 50 av 50 pĂ„ min uppsats, vilket motsvarar ett MVG+. :D LĂ€raren lĂ€ste upp min uppsats för hela klassen, och dessutom för klassen som kom efterĂ„t. Även om jag blev otroligt glad, sĂ„ var jag Ă€ndĂ„ lĂ€ttad att han inte utgav mitt namn!

Nej, nu fĂ„r jag vĂ€l ta mig i kragen och bli glad igen. Life is not a series of happy moments, but a hard journey in which you struggle. Det skrev jag i min uppsats, fast det var ju inte riktigt min Ă„sikt… Nej, idag vill jag bara krypa ner i ett hĂ„ i jorden. Eller iallafall vara hemma i Sverige.

6manader.jpg
  Hemma…