You are here: Home >Archive for oktober, 2008

Halloween is coming to town!

Morgondagen kommer bli hektisk, sÄ mycket kan jag lova! Först och frÀmst sÄ Àr det ju halloween, vilket betyder att mÄnga kommer klÀ ut sig i skolan. Jag kommer dock inte göra det, eftersom jag tar bussen till en cross country tÀvling klockan halv tolv (jag kÀnner inte riktigt för att tÀvla med ansiktet sminkat till ett lik).
  VĂ„r hemkomst Ă€r berĂ€knad till nĂ„gonstans runt halv sju, och dĂ„ bĂ€r det av hem för att duscha och göra om mig till en mer skrĂ€mmande person. Sedan Ă„ker jag till Kendall, och jag, hon, Emily och Colette ska gĂ„ ut ”trick or treating”. Ja hĂ€r kan man göra det trots att man Ă€r 18 Ă„r gammal.. Dock kommer vi alla troligtvis vara helt döda efter tĂ€vlingen, men det har vi inte riktigt rĂ€knat in i planen.

Vi ska ocksÄ se pÄ nÄgon skrÀckfilm och sedan planerar vi att stupa i Kendalls rum nÄgon gÄng mot morgonkvisten. Det kommer bli roligt! Lördagen ska jag sedan försöka Äka downtown för att köpa julklappar, födelsedagspresent till Ben, och en klÀnning till homecoming dansen som Àr om en vecka.

 Vad som hÀnder pÄ lördagkvÀllen avslöjar jag inte Àn, men det Àr skrattretande och helt sjukt! ;)

ipodella.jpg
  Here is my little Ella-iPod!


Santa Barbara – the place to be

Mina amerikanska kompisar Àr förundrade över hur jag kunnat lÀra mig svenska, ehe. Jag dÀremot Àr förundrad över deras liv. Idag satt vi och pratade tv-shower pÄ englesklektionen.

”Do you guys in Sweden know about Oprah?” -ehm, ja sjĂ€lvklart.
”Did you know that she lives in Montecito?” (utkanten av Santa Barbara) ehh, va? Seriöst!?

Jag sa Ät dem hur galet de Àr att de har sÄ nÀra till alla kÀndisar.

”Do you know about Catherine Zeta Jones?” Jajemen.
”We hang out with her niece!”

”Have you ever watched the Hills?”
”We are friends with Laurens ex boyfriend Jason..”

De har nu lovat mig att vi ska Äka pÄ en resa till Hollywood och se nÄgon show spelas in! Nej, jag Àr inte alls uppspelt..

Föresten har jag trÄkat till mig och bestÀmt vad jag ska vara för halloween. Ett lik, som för tvÄ Är sedan. Fantasin Àr inte pÄ topp..

hallo06.jpg


Gather ye rosebuds while ye may

Vad Àr det som hÀnt med mig? Jag hÄller pÄ att somna, trots att klockan inte ens Àr halv nio. Nu mÄste jag bara ta en dusch och fÄ i vÀg ett mejl hem till lilla mamma.

 Idag har Ella försökt prata svenska med mig. Jag kÀnde mig fruktansvÀrt elak nÀr jag inte alls kunde förstÄ vad det var hon försökte sÀga. Ehe. Men hon Àr gullig, trots att hon Àr alldeles hyper. Min lilla iPod-syster.

Det jag funderar pÄ inför halloween Àr att vara ett kuvert, nja.. Kanske fÄr jag spÄna vidare. Idag har jag inte hunnit klura ut nÄgot utklÀdnadsval alls, dÄ jag hade massor av lÀxa i poesi frÄn RenÀssansen. Dessutom har jag gjort all franska lÀxa, hurra!


I am falling asleep as I write..

Nu sitter jag hÀr i min sÀng med den vita laptoppen i knÀt och kÀmpar för att hÄlla ögonen öppna. Jag Àr fullkomligt slut! Inte vet jag varför, trÀningen var inte sÄ farlig idag. Snart ska jag hoppa in i duschen för att sedan krypa ner i min varma sÀng, mysigt..

PĂ„ fredag Ă€r det halloween och jag ska gĂ„ ”trick or treating” med Colette, Kendall och Emily. Det kommer bli jĂ€tteroligt, trots att det Ă€r direkt efter en Cross Country tĂ€vling. Men det Ă€r bara ett (stort) problem. Vad ska jag klĂ€ ut mig till?? Mitt huvud Ă€r fullkommligt tomt pĂ„ idĂ©er! HjĂ€lp uppskattas..


Sunday in the sunny place..

 Idag har jag inte gjort nÄgot av allt det som jag skulle göra. Duktigt! Eller jo, jag tog ju en löprunda pÄ morgonen med de nya skorna, och sedan hade jag en underbar ridlektion. Det var sÄ roligt att hoppa lille Prize..

prizelotte.jpg

Sedan har jag spenderat en stor del av dagen med att redigera bilder. Jag har ocksÄ fört över bilder frÄn Davids dator, sÄ nu har jag en massa bilder frÄn hans systemkamera. :D NÀr jag Àr fÀrdig med alla bilder tÀnkte jag ta och framkalla dem, och dÀrmed börja med mitt album om utbytesÄret.

Ella: I just hate Spongebob..
Ben: What? You hate him!?
Ella: Yeah, it’s the worst show ever..
Ben: You’re the worst show ever!!


Sprinting like a bee

IgĂ„r var jag i löparaffĂ€ren ”Santa Barbara Running” för att köpa ett par nya löparskor. Killen i affĂ€ren var vĂ€ldigt hjĂ€lpsam, och jag fick till och med rabatt eftersom jag springer för Dos Pueblos. :) 750:- slutade kalaset pĂ„, vilket Ă€r precis halva priset mot vad de kostar i Sverige!

Ett par turkosa skor blev det, och nu ska jag ut och testa dem. Klockan Àr tjugo i Ätta denna söndagsmorgon.

loparskor.jpg


First peprally of the year

Idag under lunchen var hela skolan samlad ”in the Greek”, för Ă„rets första peprally. Denna tillstĂ€llning var till för att peppa fotballslaget inför sin stora match mot rivalskolan San Marcos. Varje Ă„rskurs hade en bestĂ€md fĂ€rg som de skulle bĂ€ra dagen till Ă€ra, vi Seniors var vita. Att sitta dĂ€r i den grekiska teatern under allt jubel frĂ„n high school eleverna, det kĂ€ndes vĂ€ldigt amerikansk!

Förövrigt har jag en deppdag idag igen, vilket inte uppskattas av mig. Jag Ă€r i behov av nĂ„gonting roligt, eller iallafall nĂ„got bra, att hĂ€nda nu. Är inne i vĂ€rldens oflyt, vilket blir tusen gĂ„nger jobbigare nĂ€r ett stort hav separerar en frĂ„n förĂ€ldrar och vĂ€nner..

peprally4.jpg
  Fotballsspelare dansade till Carolas ”Hey Mickey”, utklĂ€dda till San Marcos cheerleaders

peprally3.jpg
  Dans av vĂ„ra cheerleaders som uppskattades av killarna…

peprally2.jpg
  All Seniors wear white!

peprally1.jpg
  Nouku och Katie i vÄra senior shirts :)


I’m gonna move to bloody Hawaii

Idag har jag Àtit middag tillsammans med en gammal engelskman. Jag Àlskar fortfarande den brittiska accenten, och Àr beslutsam att gifta mig antingen med en engelskman eller en göteborgare..

Rubriken Àr sjÀlvklart citerat frÄn den nÀmnde mannen.

Föresten har jag en uppenbar hat-dag idag, det vet vi ju hur kul det Àr mandablanda..


Oh you Meghan girl..!

Idag var det en ganska speciell engelsklektion. Eftersom varken eleverna eller lÀraren var speciellt sugna pÄ att göra nÄgot arbete, sÄ blev det Ànnu en trevlig dag dÄ lÀraren berÀttade historier frÄn sitt liv. Ja, det Àr faktiskt riktigt underhÄllande!

Plötsligt sĂ€ger Mr. Gerken; ”I just have to ask something. Charlotte, do you ever have days like this in Sweden? When nobody wants to do anything so you just tell stories?” Det var sĂ„ ovĂ€ntat att komma frĂ„n honom, dĂ„ han aldrig ens visat att han vetat om att jag Ă€r utbytesstudent..!

Det hela ledde till en lÄng diskussion mellan mig och resten av klassen (+Mr. Gerken) om skillnader mellan USA och Sverige, och det var jÀtteroligt! Haha, de var alla hÀpna över hur annorlunda allting var, speciellt den fria svenska skolan som för dem Àr mer som college Àn high school. Meghan var helt förskrÀckt över att vi inte firade Thanksgiving i Sverige. (Jo, vi Àr jÀtte tacksamma över att pilgrimmerna delade med sig av sin mat till de hungriga Amerikanerna!)

LĂ€raren frĂ„gade vilka sprĂ„k jag pratade, pĂ„ vilket jag svarade svenska, engelska, franska och att jag kan förstĂ„ (?) norska. DĂ„ sĂ€ger Meghan ”Oh, is Sweden close to Norwegia?” Hela klassen bröt ut i ett skratanfall!


My big big brother!!

Idag Àr en vÀldigt bra dag, det kÀnner jag pÄ mig. Dessutom Àr det min storaste storebrors födelsedag! Ah vad de Àr saknade dÀr hemma, jag vill ocksÄ Äka till Göteborg och gratta Mikael..

 mikael.jpg
  Jag Àlskar dig min bror, grattis igen!