You are here: Home >Archive for augusti, 2008

OC weekend

Eftersom det Àr Labour Day pÄ mÄndag, dÄ alla Àr lediga, sÄ Àr det nu en tredagars helg.

Idag, om ungefĂ€r en timma, sĂ„ ska vi ta bilen ner till Orange County. Ella ska rida en hĂ€st för en gammal dam (eller nĂ„got) och under tiden sĂ„ ska jag gĂ„ och shoppa pĂ„ Irvine Spectrum. Jag ska leta löparklĂ€der och lite mer skolklĂ€der. Det gĂ„r Ă„t sĂ„ mycket, och efterom jag inte tvĂ€ttar sjĂ€lv, har jag ingen riktig kontroll pĂ„ att jag alltid har klĂ€der…

Vi ska bo hos Davids förÀldrar, och pÄ söndag morgon sÄ kör vi hem igen. DÄ kommer David hem frÄn sin affÀrsresa. Han Àr borta nÀstan varje vecka, hela veckan.

 Nu mÄste jag fortsÀtta packa!

grandparentsjulia.jpg
  Julia med sin farmor och farfar, förra gĂ„ngen vi var dĂ€r…


The mean girl

IgÄr nÀr vi skulle skjutsa barnen till barnvakten, sÄ började Ben prata om en flicka han kÀnde.

”She is evil! I heard she killed someone.. I am scared of her, she is so dangerous!”

Ella: ”But she’s seven!”


Cross Country meeting

Idag pÄ cross countryn sÄ sprang jag nÀstan en mil! Det Àr otroligt för att vara mig, och jag Àr vÀldigt stolt!

Senare pÄ kvÀllen gick jag och Anna pÄ det obligatoriska cross country mötet för alla löpare. VÀl dÀr trÀffade jag Amanda och Emelie Adams, och det var jÀtteroligt! De Àr nog faktiskt mina första riktiga vÀnner, jÀttegulliga Àr de iallafall.

PĂ„ mötet pratade Coach Wiggins om alla meets (=tĂ€vlingar) som vi kommer att Ă„ka till, och hon berĂ€ttade ocksĂ„ om partyn som vi ska ha för hela laget. Det verkar sĂ„ kul! Även om sjĂ€lva löpningen Ă€r urjobbig, sĂ„ blir allt runt omkring sĂ„ kul att det vĂ€ger upp!

Imorgon sĂ„ ska jag följa med Anna till jobbet, hon har examinationer för sina studenter, och sedan ska vi gĂ„ till ”Urgent Care” för att fĂ„ min physical (=hĂ€lsopapper) gjord. Har man inte den imorgon, dĂ„ fĂ„r man inte lĂ€ngre vara med i laget. SĂ„ det blir en kort skoldag, för att rĂ€dda min plats i cross countryn…

 Det kÀnns som om saker börjar lÀtta, och som att det börjar bli roligt. Jag har saker att se fram emot nu!


A few more days = a little easier

Skolan kÀnns lite bÀttre nu, och jag antar att det kommer bli mycket lÀttare nÀr allting faller pÄ plats och allt det nya lÀgger sig lite.

Jag har bytt Pre-Calculus, till en datorkurs som jag egentligen inte riktigt vet vad det Àr. Bussiness applications heter det iallafall. Det var sÄ mycket lÀxa varje dag i matten, och jag orkar inte med tvÄ timmar matte varje dag efter skolan, det kÀnns som om jag skulle slösa bort mitt Är om jag gjorde det.

Franskan Àr riktigt svÄr, och lÀraren pratar franska nÀstan hela tiden. Det Àr inte alls som i Sverige, men jag tror att jag kommer lÀra mig vÀldigt mycket franska det hÀr Äret. Vi (Advanced Placement klassen) lÀser föresten tillsammans med IB eleverna pÄ skolan! SÄ det kommer jag verkligen ha nytta av nÀr jag kommer hem. :)

Idag kunde jag bara springa en mile pÄ cross countryn, för jag hade en sÄdan fruktansvÀrd huvudvÀrk. Att springa i solen gjorde det bara vÀrre. Imorgon mÄste jag tÀnka pÄ att dricka en massa vatten sÄ att jag klarar mig frÄn huvudvÀrken. Men det Àr lite krÄngligt, eftersom man inte fÄr gÄ pÄ toaletten under lektionerna, för dÄ förlorar man poÀng (vilket leder till lÀgre betyg).

Jag gillar vekligen tjejerna i Cross Country laget. Det Àr bra med ett lag, för de ser efter varandra pÄ nÄgot sÀtt. Jag har ju aldrig varit med i nÄgon lagsport förut.

Nu ska jag försöka gÄ och lÀgga mig, fast Àn klockan bara Àr lite över Ätta, jag behöver all sömn jag kan fÄ! ;)

firstdp.jpg
  Allra första besöket pÄ DP


High School experience

Som ni kanske mÀrker pÄ bloggandet, sÄ har skolan börjat nu. Puh, sÀger jag bara.

De första dagarna har varit jobbiga, men jag har pratat med ganska mÄnga personer. Jag tror att det kommer bli bÀttre, men det Àr bara jobbigt nÀr allting Àr sÄ annorlunda.

Cross Countryn Ă€r fruktansvĂ€rd, men jag tror att jag kan överleva. Kanske. Men jag vill inte sluta, för jag har trĂ€ffat mycket trevligt folk dĂ€r. Alla verkar jĂ€ttesnĂ€lla i laget. Även om det kom 120 (!) personer till trĂ€ningen idag. Men jag Ă€r helt död nu, efter 6,5 km i stekande hetta.

Nu mĂ„ste jag göra franska och economics lĂ€xa. Jag skriver mer snart, men det tar pĂ„ krafterna att gĂ„ pĂ„ High School…


Back from San Francisco

Efter en lÄng biltur Àr jag Àntligen hemma. Helgen var jÀttemysig, med en snabbtur av San Francisco. Idag har vi gÄtt runt pÄ UC Berkeley, dÀr bÄde Anna och David gÄtt pÄ college. De har redan bestÀmt att alla deras barn ska gÄ dÀr, inklusive mig. ;)

Vi gjorde ocksÄ ett besök pÄ IKEA för att Àta lunch, köttbullar med potatis och brunsÄs har aldrig smakat sÄ gott! Jag köpte lite mat i Sverige-shoppen, och de andra köpte Swedish meatballs. De köpte ocksÄ lingonsylt och vaniljsÄs, och jag Àr nÄgot osÀker pÄ om de tror att vaniljsÄsen Àr till köttbullarna.. Udda kombination! :P

Imorgon börjar skolan, och jag kommer vara hypernervös. Jag ska studera kartan av campuset ikvĂ€ll, och försöka att vara sĂ„ lite vilsen som möjligt imorgon…

Bilder av resan kommer senare!


Freshman Orientation

SÄ idag bar det ivÀg till skolan igen. Först var det en show för alla nya elever, med cheer leaders, skolband, dansare och en massa annat roligt. :)

Sedan blev vi indelade i grupper för att lÀmna in alla papper, ta kort, fÄ ID-kort och en massa annat. Det blev lite strul nÀr jag skulle fÄ mitt schema, men jag gick till the Office, och frÄgade en massa personer, och tillslut löste det sig.

Men nÀr jag fick mitt schema sÄ stod inte IB-matten med, sÄ jag fick gÄ till SYOn, och han hÄller nu pÄ att försöka fÄ in mig i den klassen. Det Àr inte sÀkert att det gÄr dock.

Jag hade ocksÄ valt Computer Graphics, men den klassen var full sÄ jag fick Ceramics istÀllet, som var mitt andraval.

SÄ just nu ser mitt schema ut sÄ hÀr:

English 12
Ceramics
Pre-Calculus
French Language AP
Economics Intro
Cross Country

Nu ska jag snart sÀtta mig i bilen, vi ska köra hela vÀgen upp till San Francisco. Resan kommer att ta minst sex timmar, men det fÄr det vÀl vara vÀrt för att fÄ se Golden Gate bron..


My new home

Jag vet att ni har vÀntat, sÄ hÀr kommer nu Àntligen bilder pÄ mitt hus. Innomhusbilder fÄr vÀnta tills en annan gÄng. ;)  

myhouse1.jpg

 myhouse2.jpg


Back to school Sleepover

Julia kom och hÀmtade mig igÄr runt halv nio. Först Äkte vi och hÀmtade upp en tjej, Hanna, och hennes fisk. Hon hade nÀmligen delad vÄrdnad om fisken med Ari, som jag trÀffade vid poolen i fredags. Men Ari var inte hemma, sÄ fisken fick komma med pÄ en sleepover hos Julia.

Det  blev en mysig kvĂ€ll, och jag fick se Dos Pueblos Yearbook. Den vĂ€gde ton, och jag har ingen aning om hur jag ska fĂ„ med mig min tillbaka till Sverige. Men jag har ju lite tid att klura pĂ„ det…

Sedan imorse sĂ„ duschade vi och gjorde oss iordning, för att sedan köra till skolan. PĂ„ vĂ€gen hĂ€mtade vi upp Ari, och gav henne fisken…

VÀl vid DP (Dos Pueblos), var det en milslÄng kö. NÀr vi kommit ungefÀr halvvÀgs genom kön, insÄg jag att jag var dÀr i onödan. Jag kunde inte hÀmta ut mitt schema förÀn jag lÀmnat in Ànnu mer papper till skolan. SÄ jag stannade kvar med de andra i kön, och Julia lovade att följa med mig tillbaka till skolan pÄ fredag. :)

1sleepover1.jpg
Hanna igÄr natt, framför Julias rosettsamling

1sleepover2.jpg
Redo för att möta klasskompisarna..


Nightly plans

SÄ idag har jag varit och valt kurser pÄ ett group councelling möte. Imorgon Àr det Senior Orientation, dÄ ska jag hÀmta ut mitt schema och se ifall jag fick de kurserna jag ville ha..

Jag har blivit bjuden till en sleepover med Julia och hennes kompisar ikvÀll, och vi ska gÄ till skolan tillsammans för orientationen imorgon. Behöver jag sÀga att jag Àr excited? :D