You are here: Home >Archive for mars, 2008

At the end of the day, there’s another day gone

Jag mÄste sluta upp med att lÀngta till saker hela tiden. Man kan inte bara gÄ och vÀnta pÄ att dagen ska ta slut, bara för att man vill göra nÄgonting som man vet Àr inplanerat senare. Sommarlovet till exempel.

Gör man detta iallafall sÄ kommer man ju att slösa bort sitt liv med att lÀngta efter dagar som Àr lÄngt borta. Och bara leva nuet som en zombie för att komma till dessa dagar.

Ibland tÀnker jag att jag lÀngtar tills jag gÄtt ut gymnasiet. Men sedan Àndrar jag mig, och jag lÀngtar istÀllet tills jag Àr helt klar med min utbildning och kan flytta till nÄgot varmt land. Fast sedan kommer jag pÄ att jag mÄste ju ha ett bra jobb, och sÄ lÀngtar jag tills jag fÄtt det. Men varje minut rÀknas ju, varje sekund!

 Oh I am young but I have aged
Waited long to seize the day
Life is short.

Tags: , , , ,


Just another Sunday…

Idag har jag och Amanda varit ute och sprungit, sÄ lite bra har vÀl dagen varit. Det var vÀldigt lerigt i spÄret, och det var nÀra att Ätminstonde jag gav upp, men vi klarade hela rundan.

Nu sitter jag hÀr och lÀser en massa resedagböcker, och jag lÀngtar vÀldigt mycket till vÀrmen. 19:e juni sÄ flyger jag och mamma till Malta, och det Àr fruktansvÀrt efterlÀngtat. Efter det Boston i tvÄ veckor, och sedan California. HjÀlp vad jag tjatar om det hÀr! ;)

Jag borde plugga matte, eftersom jag ligger lite efter. Men jag borde verkligen plugga franska, sĂ„ jag tror att jag ser lite pĂ„ Grey’s Anatomy. Logiskt.

Tags: , , , , , , , ,


The bordshund called Japp

bordshund.jpg

Tags: , , , , , ,


Quadratic equations and factorisation

Imorgon skulle kunnat vara en enbart rolig dag. Den har liksom all potential: fredag, jag slutar klockan 11.00, tjejekvÀll, mys. Vad kan liksom förstöra detta upplÀgg?

Jo det Àr ett sÄ kallat matteprov (aka the worlds end). Icke skoj alls!

Men jag ska försöka vara possitiv in i det sista. Jag kan detta, matte Àr lÀtt, matte Àr kul, matte Àr en bagatell, jag Àr bÀst, hej och hÄ.

matte.jpg

Tags: , , , , , , ,


Born to be loved

Jag Àr otroligt duktig. Jag har nÀmligen skrivit klart engelska uppsatsen! DÀremot blev den inte bra alls, men vadÄ? Den Àr fÀrdig!!

Nu ska jag snart gÄ och lÀgga mig, och dÄ planerar jag pÄ att ta sötnosen med mig. Han sover sÄ gott i min famn..

japp.jpg

Tags: , , , , , , , , , ,


Back to (school)work

Även om jag hade en massa saker att göra under pĂ„sklovet, och aldrig riktigt kunde slĂ€ppa skolan ur tankarna, sĂ„ var man ju Ă€ndĂ„ ledig dĂ„.

Idag var det bara masa sig upp ur sĂ€ngen för att ha idrott, fysik och kemi. Kuligt. Imorgon blir det Ă„terigen till attt stĂ€lla vĂ€ckarklockan, men dĂ„ har vi en hĂ„ltimme pĂ„ över fyra timmar… Inte segt alls

preib.jpg

Tags: , , , , , , , ,


Love is a many splendid thing!

Idag sÄ hade vi extrainsatt dans, eftersom vi ska upptrÀda med showjazz gruppen pÄ Villas avslutning pÄ lördag. Det var verkligen roligt, Àven fast vÄra Moulin Rouge kjolar var lite krÄngliga att sÀtta pÄ sig ;)  

Linda var sjuk, sĂ„ istĂ€llet hade vi Helen som lĂ€rare. Det Àr alltid sĂ„ kul att ha Helen och önskar att jag hade henne i nĂ„gon mer klass förutom balett…

dans.jpg

Tags: , , , , , , , ,


Only in America…

Eftersom jag nu börjat forma seriösa planer pÄ att flytta utomlands efter att jag Àr fÀrdig med mina studier, började jag att söka runt lite pÄ nÀtet om detta. Min dröm vore att flytta nÄgonstans i södra USA, men jag vet att det Àr fruktansvÀrt svÄrt att fÄ komma och bo dÀr.

SĂ„ jag googlade det alltsĂ„; ”Att flytta till USA”. Genast fick jag en massa trĂ€ffar, men det var den översta lĂ€nken som först drog till sig min blick. US Lottery program. Denna sida berĂ€ttade för mig att USA varje Ă„r lottar ut 50.000 gröna kort (certifikat som ger dig tillĂ„telse att stanna i landet) och det var bara att fylla i ett formulĂ€r för att vara med i utlottningen.

 Först nĂ€r jag lĂ€ste det trodde jag att det hela var ett stort skĂ€mt, man kan ju inte lotta ut uppehĂ„llstillstĂ„nd. Men efter lite nogrannare efterforskning sĂ„ upptĂ€cker jag att det faktiskt Ă€r sant. Amerikanare Ă€r verkligen av en egen sort…

Tags: , , , , , ,


Christmas already?

Jag hade ju inte direkt tÀnkt mig att det skulle vara fullt med snö under pÄskfirandet. Vad Àr det för land vi lever i egentligen?
lotte1.jpg

Tags: , , , ,


Good bye Doris Lessing!

Innan pĂ„sklovet fick vi en hel drös med lĂ€xor som skulle göras under ledigheten. En av dessa var att lĂ€sa boken The Fith Child, av Doris Lessing. Jag kan med glĂ€dje meddela att jag nu gjort detta, Ă€ntligen. Visst det var en bra bok, men jag gillar Ă€ndĂ„ inte att lĂ€sa nĂ€r jag mĂ„ste. Dessutom var slutet lite hĂ€ndelselöst…

Boken handlar om Harriet och David Lovatt, som vill ha den perfekta familjedrömmen. De köper ett gigantiskt hus, och planerar att ha Ätta barn.

Allting gÄr enligt deras planer, Ànda tills Harriet blir gravid med sitt femte barn. Hon vet redan under graviditeten att det hÀr barnet Àr nÄgot slags monster.

NÀr Ben, som de döper barnet till, Àr född sÄ verkar det som om Harriet har haft rÀtt i sina misstankar. Man fÄr nu följa den förut sÄ perfekta familjen bli tvungna att ta hand om denna, enligt dem sjÀlva, utomjording. Bens existens gör sÄ att hela familjen Lovatt rasar ihop, och Harriet blir till syndabock för att ha tagit in detta monster i deras vÀrld.

Tags: , , , , ,