You are here: Home >Archive for juli, 2007

Bonjour Sverige.

Nu har jag alltsÄ kommit hem. Egetnligen flög vi hem i torsdags, men eftersom sista tÄget mot Skövde hade gÄtt nÀr vi vÀl landat, övernattade vi i huvudstaden.

I Paris fanns det farligt mycket affĂ€rer =  mycket shopping. Men det blev nĂ€stan Ă€nnu mer shopping i Stockholm. Är jĂ€ttenöjd med mina inköp, och pĂ„ mĂ„ndag ska jag och Jocke förmodligen Ă„ka till Lager 157. Är i stort behov av jeans…

Förresten, det var en tjej som frĂ„gade oss nĂ€r ett musĂ©e öppnade nĂ€r vi var i Paris, och jag noterade att hon bar pĂ„ en EF vĂ€ska (snodde bilden frĂ„n forumet). Jag blev hyper excited, eftersom det betyder att hon ska vara utbytesstudent i Ă„r (dessa vĂ€skor gjordes endast för Ă„rets EFare). Huh, jag blir knĂ€pp av att vĂ€nta…


Greatings from Paris

Nu sitter jag och far min har pa ett internetcafe i Paris och o-langtar hem valdigt mycket! I forrgar var vi pa Louvren och tittade pa Mona Lisa, och igar var vi inne i varldens haftigaste varuhus. Det var atta vaningar och sag ut som ett sagoslott.

Paris ar underbart!!


Packa pappas kapsÀck

Imorgon sĂ„ flygs det ivĂ€g till Paris. I’m so excited! Dessutom kommer ju den sista Harry Potter boken ut ocksĂ„. Bra att man kommer ha nĂ„got att lĂ€sa under resan. ;)

Nu mĂ„ste jag Ă€rligt talat börja packa snart… Jag skjuter alltid upp det tills in i det sista.

eiffel.jpg

maaaw.


Mina flickor söta

IkvÀll ska jag och Amanda till Marie. VÄra mycket vÀlplanerade laga-maten-sjÀlv tjejkvÀllar har faktiskt kommit igÄng nu. Har ingen aning om vad det blir att Àta, men Marie Àr ju bÀst pÄ att leka kock! :)  (mycket bÀttre Àn jag med mina misslyckade kotletter och svartbrÀnda muffins..)

I mĂ„ndags bar det av till villabadet, och vi lyckades bada riktigt lĂ€nge, trots det iskalla, ej badvĂ€nliga vattnet. Fast Marie var feg och vĂ„gade knappt doppa sig, kom bara med en massa dĂ„liga ursĂ€kter…

stranden.jpg
Amanda och jag


Decisions are made

Nu har jag bestĂ€mt mig efter mycket velande. Jag ska inte vĂ€lja delstat nĂ€r jag Ă„ker till USA. För det första kan jag bara komma pĂ„ ett alternativ som jag verkligen vill komma till, Kalifornien, och man mĂ„ste ha tre som de vĂ€ljer frĂ„n. Sedan sĂ„ kostar det 5 000; – extra ocksĂ„.

Det Àr inte platsen som gör upplevelsen, utan mÀnniskorna man möter.

IstĂ€llet sĂ„ ska jag anmĂ€la mig till EF Language and Culture Camp, ett tvĂ„ veckors lĂ€ger i antingen New York eller Boston (9 000; -). DĂ€r kommer man att trĂ€ffa en massa utbytesstudenter frĂ„n hela vĂ€rlden (men mest tyskar har jag hört). Man har lektioner i sprĂ„k och USA’s kultur, plus att de har en massa roliga aktiviteter man kan prova pĂ„ (typ beach volleyvoll, diskon, shoppingtur till nĂ„gon storstad).

new-york-city.jpg

Jag har pratat med en hel del utbytesstudenter som ska Äka med EF, och alla tycker att det Àr en fantastiskt bra start pÄ Äret att Äka pÄ campet.

Det kommer bli underbart!


Drömen om en Betsey

Det Ă€r inte svĂ„rt att börja fantisera nĂ€r man besöker Betsey Johnsons sajt. Vilka klĂ€nningar de har dĂ€r! SĂ„ förskrĂ€ckligt fina att de skapar ett fasansfullt ha-begĂ€r…

betsey3.jpg     betsey4.jpg

bettsey.jpg     betsey.jpg

Men, dream on Lotte. Man lÀr inte hitta nÄgon för under 4 000;-


Min dystra framtid

Jaha, nu har jag fÄtt reda pÄ hurdan mÀnniska jag kommer att vara under gymnasieÄren. Jag vet alltsÄ hur en typisk IB:are Àr. Uhm.. Ja du kan vÀl lÀsa sjÀlv vad jag har att se fram emot..

NĂ„gra exempel:

 • a good night’s sleep is 5 hours
 • you have made up complicated metaphors relating your love life to a card game and have fun doing it.
 • you get angry at someone for being late so you can’t copy their homework.
 • your backpack is heavier than you are.
 • you feel sorry for the chemicals in chemistry class
 • you forget the meaning of the words ”free time” yet remember the meaning of ”mantic” (n. )
 • Okej.. Jag har lite second thoughts om att börja IB just nu. NĂ€r jag berĂ€ttade för en som gĂ„r IB, att jag kommit in,  svarade denne Welcome to hell! Ja, det blir nog riktigt roliga Ă„r. Ärligt talat, jag Ă€r lite halvt rĂ€dd..


  Magic Waist-Nipper nÄgon?

  Japp, detta prima fynd kan man köpa pÄ Asos för 223; -
  En strumpbyxa för magen. Ehm..?

  waist.jpg


  Jag byter Ă„rstid

  Nu har jag bytt layout pÄ sidan. FrÄn blÄsiga bilder frÄn flygplansmuseet i maj, till sommriga italienbilder.

  Det har fortsatt att regna idag. Trots allt har jag Ă€ndĂ„ en förhoppning om nĂ„gorlunda bĂ€ttre vĂ€der imorgon. Men man kan aldrig riktigt lita pĂ„ aftonbladets meteorologer. No offens guys, men ni skriver att det ska vara strĂ„lande solsken just nu i Skara. En skev verklighetsbild…


  Äkta svensk sommar

  Det var inte sÄ hÀr jag förestÀllde mig juli, nÀr jag satt pÄ mattelektionerna och lÀngtade efter sommarlovet. Jag drömde om soliga dagar pÄ villabadet, och sena grillkvÀllar med kompisarna. Resor till kusten, för att kunna ströva runt i Smögen och titta pÄ rikemansbÄtar och fiskmÄsar och bara vara.

  Men nej. HÀr i Skara, och förmodligen i större delen av resten av detta jÀvla land sÄ regnar det. Det har verkligen regnat konstant den senaste veckan, och vÀderleksrapporterna ser ju inte speciellt lovande ut. Om man inte Äker utomlands vill sÀga.

  Jag hatar svensk sommar. Iallfall idag.