You are here: Home >Archive for juni, 2007

2 dagar kvar..!

PĂ„ mĂ„ndag lyfter vi! Jag ska flyga för första gĂ„ngen i mitt liv. Jag och mamma Ă„ker till Terracina, Italien i en vecka. Packa imorgon och lĂ€gga sig tidigt. VĂ€ldigt tidigt…

poseidon.jpg
Hotell poseidon


What American accent do you have?

Your Result: The Northeast

Judging by how you talk you are probably from north Jersey, New York City, Connecticut or Rhode Island. Chances are, if you are from New York City (and not those other places) people would probably be able to tell if they actually heard you speak.

What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

Haha, I’m so not from the midwest. Puh, relieved.


Delstatsval

Nu sitter jag hÀr framför datorn och skriver, fastÀn solen skiner ute för första gÄngen pÄ flera dagar. Men vem har sagt att man mÄste vara ute..? Det enda de skriver om i tidningarna Àr ju hur farligt det Àr med hudcanser, och UV strÄlar. SÄ jag sitter bra dÀr jag sitter.

Jag har funderat vÀldigt mycket pÄ hur jag ska göra med delstatsval nÀr jag far ivÀg till USA. Hon som intervjuade mig sa att det var bÀst om man inte valde delstat, för dÄ var det större chans att man hittade den ultimata familjen. Men jag vet inte, det kÀnns inte som de kommer att leta runt i hela USA bara för att jag inte valt delstat.

 Just nu funderar jag pÄ;

1. California
2. South Carolina
3. Florida

Jag vill ju ha vÀrme.. Cali vore ju hÀrligt, ta en trip till LA lite dÄ och dÄ, eller San Francisco. TÀnk att fÄ Äka till Newport beach och uppleva lite OC, haha.

Men I South Carolina lever de lite mer annorlunda tror jag. Som i Friday Night Lights, Gud och football styr livet. Jag vet inte, men det vore ju annorlunda. Ehhm.. No offence. Men man fÄr ju anpassa sig mycket i vilket fall, sÄ kanske spelar det inte sÄ stor roll.


Skolavslutnings strejk!

Okej, jag mÄste bara skriva hur trött jag Àr pÄ alla skarabor och skara politiker.

Varför, varför, varför fÄr inte KÀlleskolans elever fira skolavslutning i domkyrkan?!
Jo, dĂ€rför att alla svenkar Ă€r inte kristna, och det Ă€r diskriminerande mot dem. Bla bla bla… Vi Ă€r sĂ„ snĂ€lla, och alla ska fĂ„ vara med och leka.

Men herregud! Att fira skolavslutningen i kyrkan tillhör ju vĂ„ra traditioner. Det Ă€r nĂ„got vi alltid gjort hĂ€r och en sak jag iallafall Ă€r stolt över, Ă€ven om inte jag Ă€r sĂ„ överdrivet religös…

Om vi hade kommit till nÄgot annat land hade vi varit tvugna att följa deras traditioner, ta seden dit man kommer. Men nej, i Skara sÄ mÄste ju alla trivas, och vi skarabor har vÀl inget intresse över att inte vara alla andra till lags?

Nu har de snÀllt flyttat avslutningen till fornbyn, men jag gÄr iallfall i strejk! Hur man nu strejkar mot en skolavslutning..?


SnÀll-dag

Okej, nu har jag bestĂ€mt mig. Jag ska ha en snĂ€ll-dag idag. Jag ska inte tĂ€nka en massa elaka tankar, om hur den dĂ€r tjejens klĂ€nning inte Ă€r sĂ„ smikrande om hennes ass, eller hur Beetchens hĂ€nder ser ut som en 70 Ă„rings. (det gör de…)

 Jag ska inte vara egoistisk, utan lĂ„na ut och dela med mig. Jag ska inte skvallra, och inte himla med ögonen Ă„t ni vet vem.. (tjejen som en och annan stör sig pĂ„ ibland…) Utan nej, idag ska jag vara snĂ€ll!
snall.jpg


Grattis lilla Lotte!

Idag Àr det födelsedag..! (min)

Det Ă€r en vĂ€ldigt bra dag faktiskt. Snart bĂ€r det av till sista natten med gĂ€nget. Är sĂ„ jĂ€kla glad över mina betyg ocksĂ„. 12 MVG och 5 VG. Jag Ă€r as stolt! Fick till och med stipendium pĂ„ skolavslutningen, sĂ„ nu Ă€r jag rik. haha

Och EF intervjun har blivit av! Jag tror det gick bra, eller jag hoppas iallafall. Nu Àr det bara att invÀnta svaret dÄ. Men först Àr det en massa papper som ska in, och foton som ska klistras pÄ.

Nu ska jag gÄ och ta mig en födelsedags glass!


Shoppingdag

Idag har jag och mor varit i Skövde och verkligen shoppat. Till mig blev det ett par guldfÀrgade examensskor, en svindyr bikkini, en rosa cykel, och en vÀska frÄn Futurart Italia.

vaska.jpg

VÀskan var till och med fin pÄ insidan..! Perfekt attt ha i sommar.

Är förskrĂ€ckligt nöjd med inköpen, som dock fĂ„r rĂ€knas som tidiga födelsedagspresenter.


Sista natten med gÀnget

Nu Àr det inte lÄngt kvar. Inte lÄngt alls faktiskt.

PÄ torsdag slutar skolan, och dagen efter, pÄ min födelsedag, Àr det sista natten medd gÀnget pÄ Skara Sommarland.

Ärligt talat sĂ„ tycker jag att det ska bli riktigt skönt att fĂ„ byta klass. Det Ă€r bara tvĂ„ personer jag verkligen kommer att sakna. Men Manda och Ri ska ju inte flytta till kina,  vi kommer ju fortfarande gĂ„ pĂ„ samma skola! Älskar er <3


Lejonet och Björnen

Otroligt varm dag idag ocksÄ. Har dessutom en solbrÀnna sedan igÄr som svider..

Men det som Àr bra med varma dagar, Àr att man fÄr Àta glass (som om man inte skulle fÄ det pÄ andra dagar!). Jag och far gick till Lejonet och Björnen och köpte underbar italiensk (!) glass. Den avnjöts sedan vid krönikebrunnen med utsikt över marknaden.

lejonbjorn.jpg

Happy nationaldag föresten.


Scarlett heart Reebok

Har lĂ€nge velat ha denna rosa tröja av Scarlet Johanson och Reebok. Bilden finns i princip varje nummer av varenda veckotidning, men vart kan man köpa tröjan? Är nĂ€stan lite kĂ€r, för den Ă€r sĂ„ jag. Det skulle bli sĂ„ mycket enklare att ge sig ut och springa, om man kunde ha pĂ„ sig nĂ„got sÄ fint. Tror jag.

scarlett.gif