You are here: Home >Archive for april, 2007

Köpstopp i solen

Åh nu har jag nog brĂ€nt upp mitt ansikte tror jag! Somnade i solen, och nu Ă€r kinderna farligt röda…

Hittade vÀrldens jÀttefinaste top pÄ La Redoute! Men nu kan jag inte köpa den, eftersom jag mÄste spara alla pengar till USA resan. Ifall det nu blir nÄgot. (hoppassoppas)

Huuuh, toppen kostar bara 99 kronor! Den ser sĂ„ hĂ€rlig ut att ha pĂ„ sig efter en dag pĂ„ standen…


Festarfolket

I fredags var det fest i Amanda-lokalen. Hon, Lisa och Jennifer fyllde Är och vi sÄg pÄ den knepigaste filmen som nÄgonsin gjorts (eller..?). HÀr Àr iallafall en bild pÄ festarfolket nÀr vi lagt oss tillrÀtta i en böghög för att se pÄ film. 

 festen.jpg

Lisa, vad dÄ böghög..? *flumm*


Mellandag

Idag Àr en typisk trÄkig mellandag. Ingenting hÀnder.

Förutom att jag precis fÄtt reda pÄ att man inte fÄr studiebidrag om man studerar utanför Europa. Bajs! Jag mÄste verkligen försöka fÄ rÄd med att Äka till USA. Jag skulle gÀrna skaffa ett jobb, men jag vet inte vart.

Har i och för sig sökt sommarjobb i komunen (jĂ€ttedĂ„lig lön, men..) och jag fĂ„r nog reda pĂ„ om jag fĂ„tt pĂ„ mĂ„ndag. hoppas hoppasoppas… 

Kanske LA vore bra plats att komma till..?


Mössan som blev en basker

Jag har syslöjd som extra tillval i Ă„r. Första Ă„ret var det dans, andra Ă„ret musik, men nu Ă€r det alltsĂ„ syslöjd. I januari började jag att sticka en mössa (vĂ€ldigt inspirerad av Grey’s Anatomy, Meridith och Izzie). Sedan blev vĂ„r lĂ€rare sjuk och hade lunginflamation i flera veckor. Jag satt dĂ„ snĂ€llt och stickade pĂ„ min grĂ„a mössa medan en knepig vikarie satt och övervakade.

Nu var det sÄ att vÄr lÀrare kom tillbaka förra veckan. Min mössa hade dÄ blivit lite för stor (ungefÀr dubbelt sÄ stor som det var menat). SÄ jag började att sy ihop den efter konstens alla regler, och idag blev den fÀrdig. Men min mössa har nu blivit en basker!

basker.jpg

Haha, jag Àr fakriskt vÀldigt nöjd. Den Àr lite orginell och jag ser nÄgot fransk ut i den. Men ingen annan lÀr ju ha en likadan. :)

 Det blir inget Göteborg idag btw. Jag och mamma Äker ivÀg till Karlstad nÄgon gÄng i maj istÀllet (ungefÀr dubbelt sÄ lÄngt..).


Information i Nk-huset

Imorgon Àr det nÄgon slags informationstrÀff som STS annordnar om att vara utbytesstudent. Den Àr i Göteborg, och det tar ju över tvÄ timmar att Äka dit! Vet inte riktigt hur jag ska komma dit, men pÄ nÄgot sÀtt fÄr det lösa sig.

Problemet Ă€r att mötet Ă€r i Nk-huset, och jag kommer aldrig att hitta… SnĂ€lla Lisa, följ med! (försöker förövrigt övertala L att hon ocksĂ„ ska Ă„ka till USA. Hon försöker övertala migt att stanna hemma.)

 Just nu Àr det lite kaos! och dÄligt med pengar.. Lottovinst nÄgon?


Mycket roligt pÄ otursdagen!

Idag Ă€r det fredagen den trettonde. Den officiella otursdagen. Och jag har bara underbara nyheter! Jag har kommit in (preliminĂ€rt) pĂ„ IB! Var sĂ„ orolig att mina betyg inte skulle rĂ€cka, men tydligen i onödan. Nu Ă€r jag sĂ„ himla glad, för jag har lite panik över mitt andraval…

IgÄr fick jag hem en brochyr ifrÄn STS, om att bli utbytes student. Jag kom dÄ pÄ att det Àr nÄgot som jag verkligen Àr intresserad av. Jag vill Äka till USA lÀsÄret 2008/2009 och lÀsa pÄ High School dÀr. Men det finns nÄgra smÄ problem. Bland annat kostar det över 45000;- i avgift (+ pengar till klÀder och allt annat man behöver under Äret). Det Àr ganska mycket begÀrt av kÀra mor och far.

Men om jag nu Ă€ndĂ„ skulle komma ivĂ€g vore det ju fantastiskt. Jag skulle nog vĂ€lja antingen Kaliforneien omrĂ„det eller nĂ„gonstans nĂ€ra Manhattan. Men Kalifornien lockar vĂ€ldigt med sitt underbara klimat. TĂ€nk dig sol var eviga dag…

california.jpg

 Okej Lisa har maginfluensa, inte bara bra nyheter.


Underbara vÄrskor!

Nu har jag Àntligen hittat de perfekta vÄrskorna. Det andra paret. (första var guldballerina)

sko.jpg

Men skorna kommer ifrÄn Roots, och de Àr inte precis kÀnda för att ha sköna skor. Jag kan redan ana röda fötter fulla med flÄsor. Vill man vara fin fÄr man lida pin!


SommarklÀdd i vÄr

Nu tÀnker jag snart att trotsa det kalla, men vÀldigt soliga vÄrvÀdret! Jag vill kunna anvÀnda anvÀnda klÀnning, utan strumpbyxer eller leggins under. SÄ se upp, för snart gör jag som Rachel Bilson och visar mina bleka vinterben!

bilson.jpg

Gillar verkligen hennes klĂ€nning föresten…


Rea pÄ ASOS.com

Äntligen Ă€r det rea igen pĂ„ ASOS.com! DĂ€r kan man verkligen fynd (Ă€ven om man aldrig kan vara riktigt sĂ€ker pĂ„ vad det Ă€r man fĂ„r hem…)

Jag har hittat tre plagg som jag vill ha, men just nu har jag bara rĂ„d med tvĂ„ av dem. Vilken av klĂ€nningarna ska jag köpa? Älskar bĂ„da!

Rea pÄ ASOS.com


Music and Lyrics

Idag skulle Amanda och jag Äka och spela golf pÄ Fame World, men pÄ nÄgot knepigt sÀtt Äkte vi bara direkt hem igen.. Stackars A!

Lunchade med Jocke pĂ„ Olins och vi tog en svĂ€ng förbi ÖB pĂ„ hemvĂ€gen. Köpte tvĂ„ jĂ€ttesöta rosa ljusstakar, och fyra rosa utflyktsmuggar å la Mique stil.

PÄ söndag gÄr vi bio. Music and Lyrics (med Hugh Grant och Drew Barrymore) visas i Skövde 16.00 och 18.00. Jag har velat se den jÀttelÀnge!

music.jpg

Imorgon bĂ€r det av till Göteborg och Kungsbacka. Jag och Amanda ska till KungsmĂ€ssan och kolla in den nya Zara butiken. Förmodligen blir det vĂ€l gratis fika pĂ„ Linneas Coffe Shop ocksĂ„…